Šéf Pražského kulinářského institutu Roman Vaněk pranýřuje úroveň české gastronomie a stolování. Přidává i pár praktických rad, čemu se vyhnout, na co si dát v restauracích pozor a čas od času rozbírá některé zajímavé potraviny. (oficiální text distributora)
Kameru ani herecké výkony asi na Peklu hodnotit nepůjde, takže je jasné, že tady jde hlavně o ten vzdělávací charakter. A je jen škoda, že tohle běží na netu a ne např na nově v prime timeu.
Myslím si že to je výborný pořad. Roman Vaněk skvěle rozebere a vysvětlí divákovi co všechno je obsažené v potravinách. Leckdo vůbec ani nemá ponětí, jak nás dnešní konzumní systém ničí. Všechny potraviny jsou poháněny umělými hnojivy, jen proto, aby dnešní kapitalisté vytěžili z lidí co nejrychleji co nejvíce peněz. Za všechno může dnešní kapitalismus. Pan Vaněk, je pro mě třída, stejně jako Zdeněk Pohlreich.