Recenze filmu Apostle

65%

Komentáře a recenze 17

Dle počtu bodů
kery-
kery-
3 671 bodů
8
Tak tohle se mi nehodnotí vůbec snadno.. Moc se mi líbilo prostředí a nápad; na druhý straně mi to ale přišlo zbytečně dlouhý, navíc s úplným prknem v hlavní roli. V příběhu visí spousta otazníků, ale i tak se na to kouká moc hezky. Hodně mi to připomělo můj milovaný Midsommar - taková "light" verze z jiného, atraktivního prostředí. Už jen kvůli tomu, že to muselo dát sakra dost práce, si ale myslím, že ty 4*(3,5) jsou adekvátní.
mgss.
mgss.
3 441 bodů
6
70%
Vurhor
Vurhor
2 021 bodů
7
Grrrrrrr! Já mám vždycky kvůli těm promarněným příležitostem chuť zabíjet! Apostle v mnohém připomíná v létě mnou zhlédnutý snímek The Ritual, a to v opravdu hutné temné atmosféře, gradujícímu napětí, plus nadpřirozené hrůze, která má v první třetině v divákovi pěkně zatnuté drápky. Po první noční sekvenci na onom ostrově ovládaném tajemným kultem jsem si říkal, že jestli bude film i nadále pokračovat podobným stylem, Hereditary bude mít možná silného konkurenta na TOP horor roku 2018. Bohužel pak se ale autoři krapet utrhli ze řetězu, přičemž následně začíná divoká jízda na život a na smrt, která ne že by nebyla zábavná, ale tak nějak se do té hutné atmosféry prostě nehodila. Nemluvě o ne příliš logickém chování některých postav, například jednomu z vůdců kultu najednou natolik hrábne, že začne iracionálně vyvádět, podobně jako Michael Douglas ve Volným pádu (Akorát místo uziny má upilovanou). Kdyby si film zachoval ten hrozivý, plíživý a temný styl, který mi v jednu dobu připomínal skvělou Čarodějnici, bylo by to sakra dobrý. Ani takto to ale nebylo špatné, ovšem nemůžu se oprostit od toho, že to mohlo být o dost lepší, kdyby se tvůrci trochu drželi na uzdě.
Barv666
Barv666
1 518 bodů
7
Krutěpřísný Stevens hraje klaďase s ksichtem zfetovaného šílence - a je v tom velmi přesvědčivý! Atmosféra je od začátku krásně nepříjemná, jo, na tohle je radost koukat.
Petretzz
Petretzz
781 bodů
8
Upřímně začátek filmu mě nebavil, ale pak se to rozjelo a začalo mě to bavit.