Carnival Row

74%
Carnival Row

Děj seriálu se odehrává ve fiktivním neo-viktoriánském městě, kde po boku lidí žijí mýtické bytosti, které byly nuceny uprchnout ze své válkou zmítané země. Mezi zvyšující se populací uprchlíků a místními vrůstá napětí. Příběh zachycuje vyšetřování série vražd, které městu nedají spát a obírají jej o poslední známky vrtkavého míru. V hlavní roli detektiva jménem Rycroft Philostrate uvidí diváci Orlanda Blooma (Piráti z Karibiku, série Hobit, Troja, Království nebeské). Cara Delevingne (Valerian a město tisíce planet) představuje vílu Vignette, která se potýká s lidskými předsudky vůči svému vlastnímu druhu, ale i s tajemstvím, které ji všude pronásleduje.





Chrustyn
Chrustyn
43 169 bodů
6
Pokud by se to po celou dobu drželo v kolejích fantasy detektivky s hororovými prvky, byl bych nadšen. Takhle se zde neustále cpe téma rasismu a xenofobie a seriál se zbytečně zaměřuje na postavy, které děj nikam neposouvají a naopak ho brzdí. Atmosféra i výprava velice fajn.
Richard K
Richard K
8 416 bodů
6
Je vidět velká péče,věnována vizuálu,efektům a celkovému vyznění. Jenže to nejde ruku v ruce s dějem,který nedokáže poutavě skloubit politocko kriminální thriller s fantasy.
Colby Sawyer
Colby Sawyer
2 968 bodů
8
Suma sumárum první série Carnival Row je nakonec velmi povedenou záležitostí. Seriálu nejvíce ubližuje jeho nevyvážené tempo, první dvě epizody se nic neděje, zatímco v posledních dvou je tolik kliček, zvratů a odhalení, že divák má pocit, jakoby viděl celou další sérii. Amazon na seriálu nešetřil a je to vidět, celý svět vypadá skvěle a hlavně stylově. Ústřední dvojice je sympatická a člověk jim nemá problém fandit. Možná by ještě pomohlo tolik nemixovat žánry a některým linkám dát větší smysl. Black Raven působí jako něco, co bylo v seriálu jen na vyplnění minutáže a linka pana Agreuse je sice zajímavá, ale děje se tak nějak mimo všechno ostatní, ale je možné, že S2 ji využije více. Každopádně jsem velmi spokojen, na Carnoval Row jsem se velmi těšil a jsem rád, že po první sérii můžu konstatovat: "Povedlo se to!"


Dodatečné informace

Původní název:
Carnival Row (více)
  • USA Carnival Row
Premiéra v ČR:
30. 8. 2019
Země původu:
USA
Čeština:
Carnival Row je dostupný s českými titulky a českým dabingem
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné


Powered byJustWatch