Recenze filmu Kubo a kouzelný meč

74%

Komentáře a recenze 24

Dle počtu bodů
Blackhand47XD
Blackhand47XD
2 502 bodů
8.5
První film a hned kvalitka. Travis Knight má pěkně našlápnuto, film překvapí pěknou a zajímavou animací, propracovanými postavami i několika zvraty, které se v animovaných filmech již tolik neobjevují. Velkým plusem je tu také humor, který se skvěle střídá s temnějšími scénami. Nedivím se, že se filmu dostalo takového ohlasu, panu Knightovi pak přeji úspěšnou budoucnost. Zasloužených 85%
MajklCZsk
MajklCZsk
2 482 bodů
8
Poutavý příběh který vyniká zejména v první polovině filmu. Druhá část je už pak spíše vedená k nutnosti dokončit příběh, ovšem i tak by se nedalo hovořit o úplném tlačení na pilu a snímek si i nadále užíváte. Co ovšem mohlo působit rušivě byla někdejší nezručnost v zakomponování postav do scénáře. Nám, divákům, byly tak charaktery jednotlivých figur představovány tak prazvláštně, že vlastně máte jednu chvíli nad sebou obří otazník. To vše však zachraňuje nádherná vizuální stránka, která jde ruku v ruce i s krásně napsaným a magickým příběhem. ,,If you must blink do it now!"
TheSompeque
TheSompeque
1 554 bodů
8
Kdyby se Fimfárum přesunulo do Asie, vypadalo by nějak takhle. Skvělá animace, bizarní scény a celkem ok příběh. Rozhodně stojí za zhlédnutí.
lukas
lukas
1 523 bodů
7.5
Krásná loutková animace, motiv origami a idee východu. Příběh není nikterak objevný, sem tam dojde na legrácku, jak ji známe z animáků pro masy, ale vše vloženo citlivě a s rozumem. Velkou devizou je hudba, motiv chlapce s třístrunnou kytarou a budování emocí - lehce melancholických. Trochu mě tam štvaly akční sekvence - muselo jich tam tolik být? Řekl bych, že pro děti od 8 let ideální. Je tam dost dialogů... A rodiče to bude bavit taky.
Suny
Suny
40 bodů
7
Provedení animace je svou nevšedností zajímavé.Příběh je také dobrý,sice jsou pasáže,které se dají předpovídat,avšak film je propleten dobrým humorem, nad kterým se pousmějí i dospělí.
Queeg500
6 bodů
9
Nádherné nadčasové dílo trochu temné pro děti ale tak to podle mě má být