Recenze filmu Kubo a kouzelný meč

74%

Komentáře a recenze 24

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 160 bodů
7
Kubo je jeden z nejoriginálnějších a nejzajímavějších animovaných filmů,které jsem kdy viděl. Ať už se jedná o postavy,námět,nebo úžasnou animaci. Není to jen prvoplánovaná řachanda,ale smysluplný fantasy snímek,který toho divákovi dokáže nabídnout více než si dokázal představit.
Chrustyn
Chrustyn
43 674 bodů
8
Vizuálně atraktivní a neobvyklý dobrodružný film, který určitě není čistokrevnou pohádkou a možná více zaujme starší než mladší publikum.
hanys_
hanys_
18 781 bodů
6
Chyběl mi tady trošku zajímavější příběh, jinak docela fain osvěžení v té záplavě jednoduchých animáků.
lamps
lamps
15 305 bodů
6.5
Rodinný animák s jedinou opravdu vtipnou postavou a příběhem jakoby narychlo splácaným na koleni po vzoru dětských mytologických báchorek. Co se tomu upřít nedá, je kromě výborného dabingu naprosto odzbrojující animace, působivé hrátky s prostředím a stoprocentně fungující interakce mezi hrdiny v prostřední části příběhu, která je zásluhou neodolatelně hláškujícího Brouka přímo královsky zábavná. Bohužel ničeho extra originálního se divák nedočká a rutinní závěr degraduje v mých očích jinak alespoň pohodovou a obrazově vynalézavou podívanou o stupínek níže.
Klajnik
Klajnik
8 952 bodů
4
Proč se ty hloupý animaky vždycky snaží tak fádně moralizovat?
Matli
Matli
8 300 bodů
6
Animák, který není moc pro děti, ikdyž se to dětem líbilo, ale na mě působí prostě obyčejně a průměrně. Každopádně příběh je super, ale celkový dojem pokulhává a ta animace taky nic extra. 61%
Toren
Toren
5 295 bodů
8
Umělecké porno. Ale u Laiky jsem zvyklí na obsahově bohatší příběhy, který Kubovi bohužel chyběl... jinak ale skvostný snímek!
mgss.
mgss.
3 441 bodů
8
75%
kknk2
kknk2
3 253 bodů
9
Až na nekompatibilní český název je Kubo perfektní. Strčil do kapsy nejnovější tvorbu všech supervelmocí tvořících celovečeráky pro děti. A proč? Překrásná realizace, vtipné, děsivé i smutné pasáže a okázalý příběh. Na Oscarech měl sice Kubo velkou konkurenci (silný rok 2016), ale pro mě se stal favoritem.
rkotvald
rkotvald
3 162 bodů
7
Jeden z nejhezčích animáků, co jsem kdy viděl. Žádnej "kiddo" mainstreamovej výplach, ale propracovanej, vtipnej, emotivní film se skvělým dospělým a temným příběhem, fantastickou pointou a nádhernou hudbou... a samozřejmě While My Guitar Gently Weeps v závěru, doprovázející krásné kreslené titulky. Víc takovýhle filmů.