Proti slunci

64%
Proti slunci
Dobrodružný film debutujícího režiséra Briana Falka je natočen podle skutečných událostí a vypráví o letcích, kteří ztroskotali na moři... Je rok 1942. Vojenští letci Tony Pastula, Gene Aldrich a Harold Dixon kvůli nedostatku paliva musí nouzově přistát na moři. Poté, co se jejich letadlo nenávratně potopí na dno oceánu, musí se o sebe postarat sami. Nemají pití, nemají jídlo, nemají mapu. Mají pouze člun a pár drátků, provázků, nožíků. Po dvaceti dnech plavby už ani nevěří návratu na pevninu...


Režie:
Scénář:

Patrikcz
Patrikcz
9 420 bodů
6
Příběh je to fajn o tom žádná, ale upřímně se tam toho nic moc neděje až na pár zajímavých momentů. S filmy, které se prakticky nehnou z místa to není jednoduché, zvlášť když jde o skutečný příběh, kde není moc prostoru pro vymýšlení si, ale párkrát se tyhle statické filmy velmi vydařily viz Pohřben zaživa a především Telefonní budka. Against the sun je navíc velmi podobný první polovině filmu od Angeliny Jolie Nezlomný, takže pro ty co jej už viděli zažijí určitě deja vu. Klobouk dolů před pány ale pro mě jen za 6/10.
Narcipes Freak
Narcipes Freak
308 bodů
6
Jako jo, pokud vám nevadí, že se v tom filmu nic moc neděje a stejný napětí zažijete i při sledování dokumentu o lodní havárii. Prostě pomalej film o člunu plnym moči a krve, v který se koupe sympatická tříčlenná posádka anglickejch vojclů. A to několik desítek dní, až se jim z toho kromě kůže začnou rozpadat i mozky.

Dodatečné informace

Původní název:
Against the Sun (více)
  • USA Proti slunci
  • USA Against the Sun
  • USA Against The Sun
  • USA Ghosts of the Pacific
  • USA Perdidos en el Pacífico
Země původu:
USA
Čeština:
Proti slunci je dostupný s českými titulky
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné


Powered byJustWatch