Zajímavosti 11
- Zatímco rodina cestuje do Francie, záběr poté, co Hassan ochutná rajče, se nenachází ve Francii, ale v Jižním Tyrolsku v Itálii. Val di Funes s pohořím Geissler v pozadí.
- Když Hassan poprvé připravuje pět hlavních francouzských omáček, smíchá v misce žloutky, přidá olej a něco, co vypadá jako hořčice. Dělá majonézu, nikoliv jednu z omáček. Hollandaise, jediná omáčka z pěti, která se vyrábí ze žloutků, se připravuje v misce nad parou a přidává se do ní přepuštěné máslo.
- Markéta sbírala houbu Boletus luridiformis, která je plně jedlá, ale madam Malloryová jí řekla, že jde o Boletus satanas, který je jedovatý.
- Hrnec, který Hassan používá k servírování papá, je litinový smaltovaný pekáč Le Creuset. Vyrábí se ve Francii a každý hrnec je individuálně odlévaný do písku, takže každý je trochu jedinečný. Na spodní straně poklice je také uvedeno datum, kdy byla litina odlita. Hrnce Le Creuset vydrží po generace, a pokud se o ně správně pečuje, mohou díky smaltu zůstat jako nové. V závislosti na velikosti se může prodávat až za šest set dolarů. To, že restaurace může utratit tolik za jeden hrnec, svědčí o její kvalitě.
- Rodové jméno Kadam znamená v urdštině/indičtině "krok". Odpovídá názvu filmu jako první věc, která se dělá na cestě.
- První recept, který Hassan (Manish Dayal) čte z kuchařky Marguerite (Charlotte Le Bon), je na clafoutis.
- Název luxusní restaurace "Le Saule Pleureur" znamená "Plačící vrba".
- Ačkoli se děj románu odehrává v 90. letech 20. století, pro film byl příběh zmodernizován.
- Dvě restaurace proti sobě byly vytvořeny digitálně. Maison Mumbai ve skutečnosti stál naproti velkému poli. Výrobci vydláždili pětasedmdesátimetrový úsek silnice a na protější straně postavili fasádu budovy s modrou obrazovkou nahoře.
- Luxusní restaurace v Paříži je Georges v horní části centra Pompidou.
- Om Puri (Papa) byl herci nazýván "Papa". Také se odstěhoval z hotelu, kde všichni bydleli, aby měl kde vařit.