Zmrzlá zem

62%
Zmrzlá zem
Film The Frozen Ground je inspirován neuvěřitelným, avšak skutečným příběhem aljašského policisty Jacka Halcombeho (Nicolas Cage), jenž se pokusí zastavit vraždící bestii Roberta Hansena (John Cusack), což je sériový vrah, který se již třináct let úspěšně skrývá. Když se těla prostitutek začnou v Anchorage hromadit, na město padne strach. Ačkoliv Halcombe riskuje vlastní život, vydá se na vlastní pěst najít zabijáka, aby tak zabránil dalším vraždám. Když získá informace od sedmnáctileté dívky (Vanessa Hudgensová), které se podařilo uprchnout, je konečně zabijákovi na stopě. Podaří se mu vraha dopadnout dříve, než zemře další oběť? (oficiální text distributora)



Chrustyn
Chrustyn
43 169 bodů
4
Jak Nicova, tak i Cusackova novodobá filmografie, čítá kousky, které už se do kin přes svou mizernou kvalitu, raději ani nedostávají a tentokrát se po dlouhé době (od dob Con Airu) setkávají v podobně "kvalitním" snímku, tentokrát založeném na skutečných událostech. Na první pohled by mohlo vypadat, že se může jednat o mrazivý, temný thriller, ale výsledek se nedá nazvat ani rutinní, jako spíše nepovedený, špatně zahraný a ve své podstatě i nezajímavý, protože film neprobíhá jako standardní kriminálka o honu na psychopatického zabijáka, jako spíše nudné čekání na náhodu. Ani tentokrát se bohužel kluci nevyšvihli.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
36 408 bodů
6
Další filmová rekonstrukce skutečného případu masového vraha mladých žen, což dokazuje i několik autentických fotografií některých obětí v závěru snímku. Příběh se zabývá zoufalému a velmi složitému vyšetřování nalezených několika těl a přemlouváním jediné přeživší dívky k pomoci. O akční scény tu vůbec nejde. Buduje se temná atmosféra, která graduje napínavým konečným výslechem zatčeného pachatele. Takovéto snímky to kvůli dramatizaci nemají jednoduché, a tak je vcelku složité takový námět patřičně uchytit. Tady se to jakž takž povedlo. Bez akčních scén to sice není ono, ale alespoň se tímto snímkem vrátila stará škola dramatických detektivek.
kunafix
kunafix
20 072 bodů
0
Kdybych byl rodina některé z obětí, šel bych režisérovi urazit hlavu. A taky asi střihači, protože ti dva z toho udělali tak zmatenej a nepřehlednej film, až to pěkny neni. Viděl jsem to od začátku, ale skočilo to sem tam sem, pak zase tam, tím myslím jak v ději, tak v čase i prostoru. Postavy ploché jak plochodrážní ploštice na plošině odpalující rakety s plochou dráhou letu. Nevěřil jsem tam ničemu, kromě jmen, když už je to podle skutečnosti. Zahrany taky dost tragicky, a to všema zúčastněnejma. Např. koňskej ksicht Cage, věčně vážnej jak hovno, působil spíš komicky, teda vlastně tragicky. Moc přemejšlet se u toho taky moc nevyplácí, protože byste mohli skončit u doktora Chocholouška. Prostě hnus, veličenstvo, hnus a nuda!

Dodatečné informace

Původní název:
The Frozen Ground (více)
  • USA Zmrzlá zem
  • USA The Frozen Ground
  • USA Caza al asesino
  • USA Frozen Ground
  • USA Il cacciatore di donne
  • USA Suspect
  • USA Zamrznutá zem
Země původu:
USA, Velká Británie, Německo
Rozpočet:
27,22 mil. USD
Tržby:
5,5 mil. USD (celosvětově)
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné