Anna Karenina

69%
Anna Karenina
Anna Karenina (Keira Knightley) žije v lehce unaveném manželství s vysokým vládním úředníkem (Jude Law), s nímž má malého syna, a její pověst mezi petrohradskou smetánkou nemůže být lepší. Během cesty do Moskvy, kam jede navštívit bratra (Matthew Macfadyen), potká hraběnku Vronskou a na moskevském nástupišti se seznámí i s jejím synem (Aaron Taylor-Johnson), mladým ambiciózním důstojníkem. Letmé setkání stačí k tomu, aby mezi nimi přeskočila jiskra, která se záhy promění v požár, který ani jeden z nich nedokáže a ani nechce uhasit. Chtějí se „jen“ svobodně milovat, ale carské Rusko konce 19. století je vůči podobným excesům velmi netolerantní a umí to dát patřičně najevo. (oficiální text distributora)



Chrustyn
Chrustyn
43 169 bodů
6
Snímky Joea Wrightea vyhlížím s velkým očekáváním od té doby co mě strhl vynikajícím "Pokáním" ale žádný z jeho dalších snímků se jeho kvalitám ani zdaleka nepřiblížil. A ani "Anna Karenina" můj pohled nezmění a to i přesto, že se tvůrce opět spojil se svou múzou Keirou Knightley. Film je po všech stránkách prakticky bezchybný ale už samotný příběh (ačkoliv je legendární) není tolik poutavý aby mě zaujal. Alespoň pro mě tento milostný příběh nebyl tolik silný a zajímavý, jako v případě již zmíněného "Pokání".
Pete69
Pete69
31 728 bodů
7
Toto zpracování Anny Kareniny mě vlastně nakonec nebavil tolik, jak jsem očekával. Občas to na mě působilo dosti teatrálně a hollywoodsky. Kiera Knightly předvedla dobrý výkon, krásná výprava a hudba, ale celkově to na mebylo málo Ruské a tak jsem se do tohoto velkolepého romantického díla nevžil naplno. Přesto, že jsem mírně zklamán, tak se mi film libil, jen jsem prostě očekával více.. 70%
xxmartinxx
xxmartinxx
22 487 bodů
8
První hodina je zcela uchvacující a vtahující. Druhá už jen čekání na vlak. Nevyrovnané co do dávkování nápadů i děje. A nemyslím se, že by to bylo mým přemlsáním. 3 a 1/2, zaokrouhleno zatím nahoru, protože Wright stále objevuje nové věci, tedy spíš věci nově působící. Opět bych tohohle režiséra nepřeceňoval - je to "jen" pěkné. Ale pěkně pěkné.

Dodatečné informace

Původní název:
Anna Karenina (více)
  • Velká Británie Anna Karenina
  • Velká Británie Ana Karenjina
  • Velká Británie Anna Karenine
  • Velká Británie Anna Karénine
  • Velká Británie Anna Kareninová
  • Velká Británie Анна Каренина
Premiéra v ČR:
6. 12. 2012
Distributor:
Bontonfilm
Země původu:
Velká Británie, USA
Přístupnost:
12+
Tržby:
68,93 mil. USD (celosvětově)
Knižní předloha:
Čeština:
Anna Karenina je dostupný s českými titulky

Podobné


Powered byJustWatch