Pacific Rim - Útok na Zemi

69%
Pacific Rim - Útok na Zemi

Z moře se vynoří obrovské příšery Kaiju a pustí se do války s lidstvem, která si vyžádá milióny životů a lidstvo na roky zatíží. Pro boj s Kaiju byla vyvinuta speciální zbraň: masivní roboti zvaní Jaegers, kteří jsou simultánně ovládáni dvěma piloty, jejichž mozky jsou propojeny neurálním mostem. Jenže i tihle roboti se tváří v tvář nezničitelným Kaiju zdají být téměř bezmocní. Na pokraji porážky nakonec síly bránící lidstvo nemají jinou možnost než obrátit svoji naději směrem ke dvěma nečekaným hrdinům: bývalému pilotovi a nezkušenému nováčkovi, kteří se dají dohromady, aby společně řídli slavného, nicméně zároveň zjevně zastaralého Jaegera. Společně budou čelit hrozící apokalypse jako poslední naděje lidstva.




Recenze: Pacific Rim - Útok na Zemi

Kinobox.cz
55%

3D tu docela funguje, lépe řečeno nepřekáží a oči z něho nebolí. Přesto bych asi upřednostnil klasickou 2D projekci. Jedná se ale o jedno z těch podařenějších, ač docela zbytečných.


Chrustyn
Chrustyn
43 169 bodů
8
Guillermo del Toro se rozhodl přesedlat do křesla po Emmerichovi a Bayovi a přichází s "největším" filmem roku. Ve své podstatě to je i pravda, ale slovo největší zde má trochu jiný význam, než se původně čekalo. "Pacific Rim" byl dlouho očekávaný snímek o souboji obřích robotů s ještě většími monstry z hlubin a těšil se na něj snad každý, kdo do kina chodí kvůli nefalšované, velkolepé zábavě. Režisér se s ničím nezdržuje a během několika minutového úvodu nás se vším seznámí a poté už jen nechává pracovat příběh o tom, jak ty bestie definitivně porazit. Jedná se přesně o ten typ filmu, kde se nepřemýšlí (ačkoliv je film a celé fungování příběhu docela inteligentní) a člověk se pouze kochá krásami, které si pro něj tvůrci připravili. A těch je tady více než dost a triková stránka filmu je to nejlepší co nyní v kině uvidíte, ale má to i své proti a to ve dvou jednoduchých a zároveň pro diváka smutných faktech. Za prvé se veškerá akce odehrává v noci a převážně ve vodě a za druhé mi každá další bitka přišla jednotvárná a prakticky se v ničem nelišila od té předchozí. Ne, že by se divák díky tomu nudil to rozhodně ne, ale neustále jsem čekal, kdy Guill přijde s něčím novým, fantastickým, neokoukaným a ono nic. Roboti, voda, monstrum, bitka, mrtvé monstrum, rozbitý robot a občas se porveme i ve městě (což byly absolutně nejlepší scény filmu). Guill nasliboval mnoho a ne vše splnil. Opravdu přinesl největší film, protože, jak roboti, tak i monstra jsou skutečně obří, ale tím veškerá velikost filmu končí. Jelikož jsem čekal něco nevídaného, jedná se o zklamání, ale pořád to je dobrý a zábavný film, jako dělaný, pro kvalitní kino.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
36 408 bodů
8
Velkolepé, efektní, monstrózní. Sice šablonovitý námět, ale vizuálně vytlačený do té největší dokonalosti, jak to jen bylo možné. Je to takové spojení Godzilly aTransformers. V Japonské klasické kinematografii nic neobvyklého. Tam se třeba s ohromným robotem utkal i King Kong. Tohle je vlastně takový válečný film z daleké budoucnosti. Zapomeňte na Predátora či Vetřelce. Na Zemi jsou daleko větší mimozemské potvory a nemají s ničím a s nikým slitování. Lidstvo vytvořilo ohromné roboty ovládané několika lidmi uvnitř a pustilo se s nimi do boje. A o tom to celé je. Dramatické souboje vyrážejí dech a divák si v duchu říká: "Je tohle vůbec možné?" Doufejme že ne a že tato představa zůstane jen u tohoto filmu. Po zhlédnutí tak unikátního snímku si říkám, dá se tohle ještě vůbec překonat? Doporučuji 3D, jinak bude filmový zážitek o dost ochuzen.
Pete69
Pete69
31 728 bodů
7
Toto není špatný film. Klasický trošku béčkový námět o útoku něčeho mimozemského na zemi. Původní myšlenka nebyla špatná. Piloti propojeni s megazbaněmi, klasická "matka" emzáků. Film je koukatelný, ale mepřekročil hranici dobrého na skvělé. 70% za nápad a zpracování.

Dodatečné informace

Původní název:
Pacific Rim (více)
  • USA Pacific Rim - Útok na Zemi
  • USA Pacific Rim
  • USA Batalha do Pacífico
  • USA Ohnivý kruh
  • USA Still Seas
  • USA Tűzgyűrű
  • USA Огненият пръстен
Premiéra v ČR:
11. 7. 2013
Distributor:
Warner
Země původu:
USA, Mexiko
Rozpočet:
180 mil. USD
Tržby:
411 mil. USD (celosvětově)
Čeština:
Pacific Rim - Útok na Zemi je dostupný s českými titulky a českým dabingem
Ocenění:
Žádná ocenění

Další z kolekce Pacific Rim - Útok na Zemi


Podobné


Powered byJustWatch