Restart

56%
Restart
Plakát traileru
Sylvin život plný tance, hudby, alkoholu a milostných her s jejím partnerem skončil, když se v noční agónii dopustila osudové chyby. Nyní, sklíčená a opuštěná, se Sylva vydává do ulic města, vybojovat si svou lásku zpět. Překonává jednu překážku za druhou ve víře, že může svůj vztah zachránit. Netuší však, že se řítí směrem k fatální kolizi. Kolizi, která vyústí v totální zhroucení jejího dosavadního života. Kolizi, která vyústí v RESTART.



martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
36 438 bodů
10
Generační snímek o aprílovém vtípku a jeho následcích. Klubové opojení, rozjuchaná kamarádka, nevinný žertík a život se náhle mění v zoufalství a životní neštěstí. Snaží se vše urovnat, ale veškerá snaha se rozpadá jak domeček z karet. Nastává beznaděj a touha vrátit vše zpět. Snímek se svým zpracováním řadí k absolutní špičce českého filmu tohoto žánru. Klipový střih, perfektně sedící obrazové filtry, výborná hudba, pevný scénář. Lenka Krobotová pochopila charakter své role Sylvy a zahrála svůj doslova zatím nejlepší herecký filmový koncert. Tohle bylo na cenu. Snímek má velmi krátkou stopáž, ale je to ku prospěchu věci. Žádná scéna se tak zbytečně nenatahuje, čímž neruší dobře rozjetý rytmus. Podobné snímky hravě strčí kapsy a mám dojem, že se to už nikdy nepodaří zopakovat. Laťka je nasazena hodně vysoko.
kunafix
kunafix
20 072 bodů
2
Celou dobu čekám na nějakej restart, jako že se ta podělaná pražačka konečně vzpamatuje a začne se chovat trochu racionálně, ale to se nestane. Ale to by mi nevadilo - řekněme, že to bylo jen vykreslení postavy. Ale nepřitáhl mě ten styl. Jako že představa co když to a co kdyby to... A ono se to pak mate a mě to sere. Tento film se dá taky charakterizovat tak, že to je film, ve kterým se dá čekat na soundtracku song od Ecstasy of St. Theresa (kterej se tam ale myslím není - ale zas je tam Khoiba, což je podobný). Rozhovory postav byly umělý a křečovitý a nepřirozený, stejně jako ty situace. Takže jediný, co můžu pochválit, je hudba.
Fingon
16 896 bodů
8
70% Úvod odehrávající se v klubu mě nenadchl ani omylem, přesvědčil jsem se, že to opravdu není místo pro mně. A přestože ten příběh mohl být lepší (ale to je, obávám se, úděl všech českých filmů používajících novou technologii, napadá mě třeba Děvčátko nebo Anděl Exit), ale nakonec mě přece jen trochu zaujal... ovšem formální stránka jej vysoce převyšovala.

Dodatečné informace

Původní název:
Restart (více)
  • Česká republika Restart
Premiéra v ČR:
8. 12. 2005
Distributor:
Prima+
Země původu:
Česká republika, Finsko
Knižní předloha:
Čeština:
Restart je dostupný s českým dabingem
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné


Powered byJustWatch