Zajímavosti o Válečný zpravodaj

AI
71%

K výpočtu AI hodnocení na Kinoboxu využíváme nejmodernější technologie a pokročilé algoritmy. Odhadované hodnocení odráží poslední kvalitativní trendy v kariérách zúčastněných tvůrců a kombinuje je s nejnovějšími dostupnými informacemi. Oproti hodnocení uživatelů a uživatelek se obvykle liší jen o několik procentních bodů.

Zajímavosti 2

  • „Během natáčení mě hluboce oslovila koexistence humanismu a profesionality protagonisty našeho snímku. Bylo zajímavé a inspirativní sledovat, jak vysoce respektovaný novinář naplňuje své pracovní poslání a zároveň nezištně lidem pomáhá. I proto věřím ve vzdělávací potenciál našeho filmu,” říká producent Václav Flegl
  • „Znám práci televizních štábů, protože jsem v České televizi šest let pracoval jako zpravodaj v Rusku a následně jako redaktor i moderátor na Kavčích horách. Natáčení filmového dokumentu je sice podobné, ale v mnohém i jiné, což mě moc zajímalo. Záběry se jinak stavějí, mají jinou délku a mnohem důležitější je atmosféra a dobrý zvuk. Natáčení je také pomalejší a náročnější na čas, což člověk, který je zvyklý pracovat maximálně rychle, zpočátku těžko tráví. Alespoň teď vím, jak to herci mají na place těžké... No a potkal jsem při něm skvělé lidi, které už počítám mezi své přátele, a nakonec mi je líto, že natáčení, cestování, a to všechno kolem skončilo,” říká o natáčení dokumentárního filmu Martin Dorazín.