Tajemství terakotových válečníků

65%
Tajemství terakotových válečníků
Tajemství terakotových válečníků je britský dokumentární film. Od objevení terakotové armády uplynulo již 50 let, přesto se na některé otázky týkající se této jedinečné osmitisícové armády z hrobu prvního čínského císaře dozvídáme odpovědi až nyní...

Motinski
Motinski
7 519 bodů
6
Optimálna dĺžka, zaujímavá téma, no nie až tak obohacujúco spracovaná. Bavili ma časti z minulosti, natočené ale nie sú bohvieako. Prítomnosť, skúmanie hrobiek plus komentár ľudí z fachu, typická rutina, v dobrom aj v zlom. Toto je bežný dokument z radu ktorý neurazí ale ani stopercentne nenadchne. K 4* nechýba veľa, no v druhej polovici som strácal záujem a to bolo v hodnotení rozhodujúce.
Flyer.Nick
2 520 bodů
6
Dokument vlastně není moc o Terakotové armádě, i když i o ní jsem se dozvěděl několik nových věcí, co jsem ani netušil... Spíš je to dokument o dynastii, která armádu stvořila a nejspíš i zničila. A na dokument to má poměrně velkou výpravu, hrané sekvence jsou skoro jako z historického filmu. Ty dokumentární jsou naopak poměrně nudné a plné mluvících hlav.
Pasadenka
Pasadenka
1 407 bodů
7
Jako záběry super. Kousek historie a odkazy na legendy také zajímavé a docela mám chuť se do těch původních zdrojů začíst. Pyramida a okolí hrobky vypadá moc hezky, také bylo super podívat se na to, jak restaurují válečníky.

V poslední době však ty dokumenty jdou nějak do ztracena. Hlavní linka zůstala nezodpovězena, protože výzkum nekončí. Ona snaha vytvořit z toho film působí dost lacině.

Nemohu však neocenit ty záběry. To jak si pustí ohňostroj když vyndají hrobku, nebo jak přes ní natáhnou roucho. Nevím, zda je to opravdu zvykem, nebo to bylo jen pro účely natáčení, ale vím, že u nás by takovou úctu a bázeň nikoho ani nenapadlo projevovat. Takže rozhodně 70%, i když informačně slabé, jako vždy.

Dodatečné informace

Původní název:
Mysteries of the Terracotta Warriors (více)
  • Velká Británie Tajemství terakotových válečníků
  • Velká Británie Mysteries of the Terracotta Warriors
  • Velká Británie I misteri dell'esercito di terracotta
  • Velká Británie Les Mystères des guerriers de terre cuite
  • Velká Británie Misterios de los guerreros de terracota
  • Velká Británie Os Mistérios dos Guerreiros de Terracota
  • Velká Británie Terrakottaarméns gåta
  • Velká Británie Terrakottahærens mysterier
  • Velká Británie 黄泉の兵士: 始皇帝陵に眠る謎
Premiéra v ČR:
12. 6. 2024
Distributor:
Netflix
Země původu:
Velká Británie
Přístupnost:
13+
Ocenění:
Žádná ocenění

Powered byJustWatch