Recenze filmu Vzor

AI
67%

K výpočtu AI hodnocení na Kinoboxu využíváme nejmodernější technologie a pokročilé algoritmy. Odhadované hodnocení odráží poslední kvalitativní trendy v kariérách zúčastněných tvůrců a kombinuje je s nejnovějšími dostupnými informacemi. Oproti hodnocení uživatelů a uživatelek se obvykle liší jen o několik procentních bodů.

Komentáře a recenze 6

Dle relevance
i
iDNES.cz
60%

Vypjaté finále novinky kin může vyvolat nepříjemnou paralelu s reálným střelcem ve škole, s tragédií na pražské filosofické fakultě, ale Vzor naštěstí nepatří k snímkům, které se přiživují na krvavých senzacích. Spíše nabízí studii, jak kruté dovedou být děti a jak sobečtí dospělí.

N
NaFilmu.cz
75%

Vzor je tak velice zajímavým filmem, který si na nic nehraje a odkrývá pravou tvář pojmu šikana. Nestaví na slavných hercích, přesto si jeho účastnící zaslouží pochvalu. A to nejen představitel čtrnáctiletého Jana France Mandić, ale třeba i herečka Mojca Funkl v roli jeho matky, která se musí potýkat s vlastními démony. Trochu mě jen mrzí, že samotný hlavní problém tu vlastně zůstal v závěrečné fázi nepotrestán.

K
Kritiky.cz
75%

Gazvodův Vzor není mainstreamový film, ale komornější ‚malý velký film‘. Jelikož je šikana rozšířena jak ve městech, tak i na vesnicích, jak mezi dětmi, tak mezi dospělými, je toto téma více než aktuální i v současné době.

N
Novinky.cz
70%

Vzor je dobrý film, po jehož zhlédnutí je o čem přemýšlet, ale není z těch, na které se hrne mainstreamové publikum.

M
Moviezone.cz
70%

Školní drama o temných, přitom však každodenních strastech různých generací poutavě utahuje šrouby, ke konci se však uchýlí k až příliš standardnímu vyznění podobných snímků. I tak ale jde o sympatickou festivalovku, jejíž observace přehlížených fenoménů rozhodně stojí za pozornost.

D
Denik.cz
65%

Je to dobrý film. Můžeme polemizovat s jeho závěrem, v němž se navzdory rozehranému napětí až příliš rychle změní naladění hlavního hrdiny, i tak jde ale o filmařsky poctivý příspěvek na téma věčné dětské šikany. Protože ta bohužel nemizí.