Zajímavosti o Vzor

AI
67%

K výpočtu AI hodnocení na Kinoboxu využíváme nejmodernější technologie a pokročilé algoritmy. Odhadované hodnocení odráží poslední kvalitativní trendy v kariérách zúčastněných tvůrců a kombinuje je s nejnovějšími dostupnými informacemi. Oproti hodnocení uživatelů a uživatelek se obvykle liší jen o několik procentních bodů.

Zajímavosti 3

  • Koprodukční snímek vznikl na české straně ve společnosti Evolution Films.
  • Devětatřicetiletý tvůrce svým v pořadí třetím filmem reaguje na situaci, kdy se s covidem a rozmachem kyberšikany naplnily ordinace dětských psychiatrů, což se podle něj dodnes nelepší. „Ve Slovinsku byl právě zaveden nový systém varování před střelci ve školách, protože přibyla spousta výhružek a hrozeb. Téměř neuplyne týden, aby se v některé ze škol nestal nějaký násilný incident,“ říká režisér Gazvoda.
  • „Téma jsem si nevybral jen kvůli šikaně. Myslím, že všichni víme, že šikanovat se nemá. Chtěl jsem vyprávět příběh nejen o násilí, ale i o útoku na lidskou důstojnost. Šikana ve škole je skvělým odrazovým můstkem pro natočení filmu o osamělém chlapci, který zoufale hledá lásku a mužský vzor. Odtud také název filmu,“ říká režisér a talentovaný prozaik a dramatik Nejc Gazvoda.