Recenze filmu Hrabě Monte Cristo

70%

Komentáře a recenze 4

Dle počtu bodů
Chrustyn
Chrustyn
43 473 bodů
6
Podle mnohých nejlepší zpracování známého románu o pomstě neprávém obviněného muže, který se se svými nepřáteli vypořádá tím nejrafinovanějším způsobem. Nemohu posoudit o kolik je film horší než kniha ani nakolik je toto filmové zpracování lepší než novější verze ale mohu říct, že se jedná o povedený, avšak v mých očích příliš obyčejný film, kde chybí napětí i divákova radost z pomsty, kterou hlavní hrdina plánoval dlouhých 14 let..
Fingon
16 896 bodů
8
Moje oblíbená, i když určitě ne nejlepší verze. Richard Chamberlain jako Monte Christo je velmi charismatický, zbožňuji jeho vyvolávání "První!" "Druhý," atd. když zničí některého ze svých nepřátel a obzvláště se mi líbí scéna, ve které podplácí správce majáku...
Zoltan
Zoltan
4 057 bodů
6
Slušně natočené, ale zároveň moc stručné. Adaptace takové knihy si zaslouší minimálně dvojnásobnou stopáž
Marchikt
Marchikt
1 585 bodů
6
Důstojná, ale značně zrychlená adaptace knižní předlohy, ovšem je samozřejmostí, že kvalita nelze s knihou ani srovnávat (a to jsem ji nečetl celou). Průměrný film s párem dobrých herců. Zub času se na filmu podepsal, proto jsem na sebe nesouvisle navazující záběry a divné střihy nebral moc v potaz. Přesto jsem měl často pocit televizní produkce a u některých dialogů jsem se doslova chytal za hlavu.