Tvůrci a herci filmu Katyň

70%

Obsazení, herci a tvůrci

Všichni tvůrci

Hraje


Režie


Scénář


Námět


Kamera


Hudba


Střih


Kostýmy


Masky


Výkonný producent


Producent


Koproducent


II. režie


Koordinátor kaskadérů


Odborný poradce


Zvláštní efekty


Výprava

Vše o tvůrcích Katyň

Snímek Katyň byl představen v roce 2007 a spadá do žánru/ů: Drama, Válečný, Adaptace knižní, Historický, Podle skutečných událostí, Retro.

Katyň - Herci a postavy

V hlavních rolích Katyň se představí: Andrzej Chyra jako Jerzy, Maja Ostaszewska jako Anna, Artur Zmijewski jako Andrzej, Danuta Stenka jako General's Wife a Jan Englert jako General.

V dalších rolích uvidíte například: Magdalena Cielecka jako Agnieszka, Agnieszka Glinska jako School Director, Pawel Malaszynski jako Pilot Lieutenant, Maja Komorowska jako Professor's Wife, Wladyslaw Kowalski jako Professor U. J., Antoni Pawlicki jako Tadeusz a Agnieszka Kawiorska jako Ewa.

Katyň režije a scénář

Režie Katyň se zhostil tým, který vedl: Andrzej Wajda, známý svým dílem Kanály. Scénář připravili: Andrzej Mularczyk, který se podílel také na titulu Dom, Przemyslaw Nowakowski, který se podílel také na titulu Pakt, Wladyslaw Pasikowski, který se podílel také na titulu Psy, Andrzej Wajda, který se podílel také na titulu Země zaslíbená, Jacek Bromski, který se podílel také na titulu Jízdenka na Měsíc, Feliks Falk, který se podílel také na titulu Předtanečník a Grzegorz Loszewski, který se podílel také na titulu Komornik.

Produkce, střih a hudba filmu Katyň

Kamery na place řídili Pawel Edelman a Marek Rajca. Ve střižně se o editaci materiálu postarali Milenia Fiedler a Rafal Listopad. Hudbu, která prohlubuje atmosféru snímku, vytvořil Krzysztof Penderecki.

Katyň: Výprava

Výpravu zajišťovala Magdalena Dipont, kostýmy vznikly podle návrhů Magdalena Biedrzycka a Andrzej Szenajch. Celkový vzhled herců pak doplnil make-up, který měli na starosti Alicja Kozlowska, Tomasz Matraszek, Waldemar Pokromski a Aneta Brzozowska.