Vrah skrývá tvář

79%
Vrah skrývá tvář
Plakát traileru
V lese nedaleko Drnovic je objevena mrtvola mladé ošetřovatelky Marcely Brychové. Na místo přijíždějí zkušení kriminalisté mjr. Kalaš a npor. Varga, kteří přebírají případ od místního policisty por. Loudy. Dozvědí se, že už před třemi měsíci tu někdo úderem do hlavy zabil jinou mladou ženu. Rozbíhá se obvyklý a velmi namáhavý kolotoč vyšetřování, protože podezřelých je mnoho a slepých cest ještě více. Policisté postupně prověřují jednoho podezřelého za druhým a podaří se jim najít i Marcelina neznámého milence. Zdá se však, že žádná ze stop nevede k pachateli. V okamžiku, kdy se zdá, že pátrání definitivně uvízne na mrtvém bodě, je objevena další mrtvá. Kriminalisté se odhodlají k riskantnímu kroku...



martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
36 408 bodů
10
Druhý temný detektivní snímek o majoru Kalašovi a nadporučíku Vargovi natočený podle skutečných faktů tehdy známého případu sedminásobného vraha Mrázka. Hledání vraha žen je ukázkou velmi dokonalého detektivního žánru, kde byla laťka vytažena tak vysoko, že nebyla do dnes překonána. Rudolf Hrušínský dal své postavě tak ohromné a nezaměnitelné charizma, že diváky přitahuje do dnešních dnů. Černobílí filmový materiál byl plně využit a řekl bych, že jako barevný film by takovou atmosféru určitě nevyvolal. Tento snímek by mohl sloužit jako názorný příklad toho, jak má taková temná atmosferická detektivka vypadat.
Pete69
Pete69
31 728 bodů
7
Tento příběh majora Kalaše mám hodně rád. Je propracovaný a velmi intenzivní. O hereckých kvalitách Rudolfa Hrušínského není třeba psát, on to ukázal v každé roli. Naše detektivky byly skvělé a konkurují jim jen ty severské.. když se podívám na dnešní detektivní seriály, tak si ale říkám: "Kde ty loňské sněhy jsou."
Sheldon
Sheldon
16 069 bodů
10
Tohle je pro mě český detektivkový Olymp a jako druhý Kalaš se dělí o pomyslnou jednotku s neméně povedeným filmem třetím.- Herecky je to skvělé, scenáristicky žádná ideologie, ale tvrdá realistická krimi a hlavně ta pointa! Rudolf Hrušínský ve velkém sólu!

Dodatečné informace

Původní název:
The Murderer Hides His Face (více)
  • Československo Vrah skrývá tvář
  • Československo The Murderer Hides His Face
  • Československo Vrah skrýva tvár
Premiéra v ČR:
28. 10. 1966
Země původu:
Československo, Česká republika, Slovenská republika
Čeština:
Vrah skrývá tvář je dostupný s českým dabingem
Ocenění:
Žádná ocenění

Další z kolekce Vrah skrývá tvář


Podobné


Powered byJustWatch