Vraždy v Yorkshiru: 1974

69%
Vraždy v Yorkshiru: 1974
Vraždy v Yorkshiru: 1974
Yorkshire roku 1974. Strach, nedůvěra a korupce uvnitř policie se vymknula kontrole. Mladý novinář Eddie Dunford (Andrew Garfield) je odhodlán k hledání pravdy ve stále složitějším bludišti lží a podvodů kolem policejního vyšetřování série únosů dětí. Když se ztratí mladá Clare Kemplay, Eddie a jeho kolega, Barry (Anthony Flanagan), přesvědčí svého šéfa, aby je nechal vyšetřit spojení s dvěma podobnými únosy v posledním desetiletí. Jakmile je však nalezeno zohavené tělo na staveništi, které patří místnímu realitnímu magnátovi, Eddie a Barry jsou vtaženi do smrtícího světa tajemství, zastrašování, šokujících odhalení a policejní brutality.



Chrustyn
Chrustyn
43 483 bodů
6
Překvapivě zdařilý thriller z novinářského prostředí, atmosférou silně připomínající Fincherova "Zodiaca". Ze začátku výborně rozjetý snímek, ve kterém exceluje čím dál tím více zajímavý Andrew Garfield, který bohužel tempo nedokáže udržet až do konce. Přesto překvapivé a už teď se těším na další dva díly.
ZkuKol
12 300 bodů
8
V Británii televizní série umí a Red Riding je další z mnoha. Yorkshire 70. let vypadá jak přeplněný popelník po dešti a tak není divu, že tam vládne smrad a bordel na všech frontách. Jarrold trpělivě uvádí do děje, těží s atmosféry i výborných herců. Zprvu mi trochu vadilo televizní tempo, ale postupně jsem ho přijal a v nouzi je tu Rebecca, která umí nejen válet slova po jazyku. Seanovi part záporáka sedí, Andrew nemá problém výzvu průvodce dějem přijmout a policajti jsou tu snad nevrlejší než probuzený medvěd. Kdyby byl závěr míň zkratkovitý a trochu míň vypjatý, poblikávala by vedle čtvrté ještě jedna hvězda, ale i tak jde o doporučenívhodný vzor pro ČT. V okolí Stoke se strácejí malé Karkulky a mladý reportér chytí stopu, žel vlk není připraven spolknout ani kámen, natož padat do studny... 75%
buwol
buwol
4 913 bodů
10
9/10

Dodatečné informace

Původní název:
Red Riding: The Year of Our Lord 1974 (více)
  • Velká Británie Vraždy v Yorkshiru: 1974
  • Velká Británie Red Riding: The Year of Our Lord 1974
  • Velká Británie Red Riding: 1974
  • Velká Británie Red Riding: 1974, Parte 1
  • Velká Británie The Red Riding Trilogy: 1974
  • Velká Británie Yorkshire Killer: 1974
Země původu:
Velká Británie
Rozpočet:
9 mil. USD

Další z kolekce Vraždy v Yorkshiru: 1974


Podobné