Postal

43%
Postal

Šialená paródia na súčasnú Ameriku inšpirovaná známou videohrou Postal. Mestečko Paradise je na prvý pohľad normálne miesto, kde žijú spokojní, pracujúci a milujúci ľudia. Jednoducho, splnený americký sen. Mladý Postal Dude však na vlastnej koži začína pociťovať, že s americkým snom to ide akosi z kopca. Najskôr ho nevezmú do práce, potom ho zase obvinia z niekoľkonásobného ublíženia na zdraví a nakoniec sa mu do života pripletie strýko Dave, náboženský šarlatán, fanatik a vodca extrémistického kultu D.O.O.M, ktorého komandá bojujú s Talibanom a Usámom bin Ládinom... Totálny filmový komediálny úlet nakrútil kontroverzný režisér Uwe Boll na motívy známej videohery Postal. Jeho film je vtip. Táto šialená, bláznivá, satirická, absurdná a politicky totálne nekorektná paródia však poskytuje svojrázny a veľmi zábavný pohľad na súčasnú Ameriku a rúca nedotknuteľné spoločenské tabu a mýty. Náboženskí extrémisti, teroristi, fašisti, menšiny, imigranti, emigranti, úradníci, policajti... Jednoducho, nikto nebude ušetrený!(oficiální text distributora)




Brenan88
Brenan88
47 160 bodů
3
Hru mám hodně rád. Přes svou kontroverzi byla zábavná a dokázal jsem se u ní na dlouhou dobu zabavit. Bohužel film,už tak dobrý není. Možná je to také tím,že na režisérské stoličce usedl neuměl Uwe Boll. Film v sobě neskrývá nic co dělalo hru tak zábavnou.
Chrustyn
Chrustyn
43 674 bodů
2
Když jsem před lety hrál hru Postal věděl jsem, že to je hra, kterou není možné zfilmovat jelikož překračuje snad všechny možné hranice dobrého vkusu. To jsem však ještě nevěděl, že existuje režisér Uwe Boll. Ten se zatím stačil proslavit jako prznitel herních předloh, ze kterých vytvářel něco co se nedá nazvývat filmy. A když si vzal na mušku hru, která pohnula žlučí nejednomu cenzorovi bylo více než jasné, že ani tímto filmem si kritiku ani "normální" diváky nezíská. Je sice pravda, že se film hrou inspiruje jen volně ale i tak to je něco neuvěřitelného (ale pro herní milovníky tu je pár vychytávek hlavně co se týká "zvířecího tlumiče"). Tímto filmem se Uwe vysmívá kritikům, divákům a hlavně Americe (ať už samotným úvodem kde se nám snaží režisér vtipně podat útok na WTC nebo tím, že Bush a Ládin jsou vlastně velcí přátelé, kteří spolu čas od času uzavřou nějaký ten obchod). Film se sice nesnaží tvářit ani trochu vážně ale na druhou stranu v něm není nic co by dokázalo inteligentního divaká pobavit. Musím také uznat, že jako znalec původní hry jsem čekal větší masakr ale i tak je zde více než dost mrtvých hlavně co se týče masakru dětí. A pokud jste si říkali kde bere Uwe peníze na své filmy tak zde vám to vysvětlí, jelikož si ve filmu zahrál sám sebe. Je vidět, že Uwe se prostě ničeho nebojí a je mu úplně jedno co si o něm budou myslet diváci i kritici. Uwe je blázen a kdyby měl zbraň nejspíš by chodil po ulicích a zabíjel lidi. On však dostal do ruky kameru a pokouší se zabíjet tímto způsobem. A když jsem viděl výčet her, které se ještě chystá natočit měl bych se začít modlit aby ho někdo zastavil. Jednu hvězdu jsem dal hlavně za režisérovu odvahu.
Fingon
16 896 bodů
4
Další Uweho sračka, ovšem tentokrát je svým (a dosti úchylným) způsobem zábavná - pokud dokážete zapomenout, že se v tomhle veledíle střílí dětičky, kočárek s miminem je rozmašírovaný na kaši dodávkou, co se ani nesnaží přibrzdit a bílá kočka je tu použita jako tlumič pro pistoli. Na straně druhé si střílí z náboženských fanatiků, George Bushe a taky se tu střílí do Uweho, načež do rozkroku zasažený režisér pronese památnou větu "Ich hasse videogames." Co byste taky chtěli za film zaplacený z nacistického zlata, že? Dialogy tentokrát netrhaly mé vzácné uši, protože jsem to viděl v němčině se španělskými titulky a přes to odposlouchané slovenské titulky, které pokrývají tak třetinu dialogů. BTW, tohle je asi zatím finančně nejméně úspěšný film našeho milého Vola... Asi nebudu mít chuť vidět to znovu, ale kdybych to náhodou viděl v angličtině, tak asi dám mnohem nižší hodnocení.

Dodatečné informace

Původní název:
Postal (více)
  • USA Postal
  • USA O Carteiro Descontrolado
  • USA Postal: Der Film
  • USA Postal - Parodia del caos
  • USA Salve-se Quem Puder!
  • USA Totálny úlet
Země původu:
USA, Kanada, Německo
Rozpočet:
15 mil. USD
Tržby:
0,15 mil. USD (celosvětově)
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné


Powered byJustWatch