Hausu

70%
Hausu
Hausu



Klajnik
Klajnik
8 701 bodů
2
Celý film vypadá tak malebně. Vizuálně působí opravdu skvěle, ale výsledný požitek, je velmi zlý, protože dějově je to odpad. Rozmazlená Japonka odmítne výlet s otcem a jeho novou přítelkyní, protože se jí nelíbí, že si otec našel po tolika letech novou lásku. Raději se rozhodne vydat se s kamarádkami na návštěvu ke své tetičce, kterou deset let neviděla. Tam se začnou dít bizardní situace na způsob duchařiny a kouzel. Bohužel jakékoliv dění ve filmu mě nudilo. Dějově to spíš nefunguje. Některé situace působí divně v tom negativním slova smyslu. Já se totiž těšil na šťavnatou japonskou zvrácenost a divnost, ale té se mi moc nedostalo. Namísto toho jsem sledoval, jak na holku zaútočí polínka dříví, ona je reflexivně odkopne a poznamená, že se jí to muselo snad zdát. A nejsem ten typ, který očekával horor a byl zklamaný, že ho nedostal. Je mi jedno, jaký se z filmu vyklube žánr (klidně ať je nezařaditelný). Tohle totiž není ani horor, ani komedie. Spíš se jedná o stupidní nezáživnou sračku, protože fascinace pohádkovostí je postupně zničena úplnou nežáživností obsahu. Postavy jsou jenom otravné a infantilní karikatury alá "Japonka, co miluje jídlo" nebo "Japonka, co umí karate". Víc osobnosti nemají a jejich vzájemné interakce mě příšerně obtěžovaly naprostou plytkostí. Nebyl tam ani jeden dobrej dialog. Po prvních 20 minutách už jsem na to koukat už ani nechtěl. A zajímal by mě, kolik z vás, co sem píšete, jaké je to psychedelické, psychedelika opravdu mělo - podle mě málo.
VládceVesmíru
VládceVesmíru
5 498 bodů
8
A toto vytvořil Obajaši podle návrhu své tehdy jedenáctileté(!) dcery poté, co ho producenti z Toho oslovili, zda by neuměl natočit "něco jako Čelisti". Doporučuji shlédnout rozhovor o natáčení s režisérem na DVD/BD (nebo aspoň přečíst heslo House na wikipedii), je to plné takových zajímavých odhalení (třeba, že poté, co viděl jednu z hereček nahou, jí nechal dopsat do filmu nahou scénu).
countcess_drella
3 910 bodů
10
Objektivně, je to asi spíš 4/5, ale již dlouhou dobu jsem nezažil, abych si u filmu řekl: "Co se tu k*rva děje?". A jen z tohodle důvodu si Hausu zaslouží plný počet. Vůbec jsem nepochopil, ale všechno jsem si užil. Geniální.A kočička byla roztomilá, ani by mi nevadilo, kdybych jednu takovou démonickou kočičku měl.

Dodatečné informace

Původní název:
ハウス (více)
  • Japonsko Hausu
  • Japonsko ハウス
  • Japonsko House
  • Japonsko House - Hausu
Země původu:
Japonsko
Ocenění:
Žádná ocenění