Mistr popravčí

60%
Mistr popravčí
Mistr popravčí
Dobové drama The Bastard Executioner vypráví příběh válečného rytíře, který bojuje ve službách krále Eduarda I. Hrdinu tíží všechny vraždy a další nepřízně války, rozhodne se proto navždy odložit svůj meč. Když se ale znovu setká s násilím, je nucet vzít do rukou ten nejkrvavější meč ze všech.




martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
36 432 bodů
4
Krutý svět 14. století v seriálu bez ponuré temné atmosféry, napětí a vůbec středověkého dobrodružství. Výprava je přijatelná a sem tam i nějaká opravdu drsná scéna. Ty se však dají na jedné ruce spočítat. Divácké ambice obzvlášť upadnou u diváků zmlsanými seriálem ´Hra o trůny´. Něco takového tu hledat je zcela zbytečné. Převážně konverzační dějství spíše unavuje, ale příběh jako takový nezajímavý není Chtělo to daleko větší šťávu.
Spooner
Spooner
15 836 bodů
6
Pilot:The Bastard Executioner ve svém úvodu nabídl celkem silné rozčarování. Sutter sice nezapře svoje známé atributy a sázka na brutalitu a špinavou atmosféru mu místy vychází. Celkově se ovšem zdá, že zatím sám neví, jakým tvůrčím směrem se přesně vydat. Ani nevýrazné obsazení s necharismatickým Jonesem v čele mu potom příliš nenahrává. Obávám se navíc, že jeho styl se zkrátka k historické řezničině asi příliš nehodí. Na druhou stranu, také u jeho motorkářského předchůdce mu trvalo několik epizod, než si byl se svým hitem jistý v kramflecích a začal nám servírovat prvotřídní kvalitu. Šance na zlepšení a potenciál do budoucna tu proto pořád je.60%.......Update: Zlepšení ale bohužel nenastalo a po pár epizodách jsem to vzdal. Zrušení po první řadě mrzí asi málokoho.
Richard K
Richard K
8 438 bodů
6
PLatí pro I.sérii......Krutá středověká realita trochu "opepřená" mystikou strádá především dějem,který se více soustředí na potoky krve a brutalitu,než cokoliv jiného. Děj pak nedokáže až tak vtáhnout a tam,kde dochází k intrikám,máte pocit určité planosti. Jisté disproporce lze také najít v hereckých podáních,některé postavy nemají patřičné charizma (asi nejvíce mně to vadí u rytíře Brattlea). Ovšem jako dobová freska je to poměrně zdařilé.

Dodatečné informace

Původní název:
The Bastard Executioner (více)
  • USA Mistr popravčí
  • USA The Bastard Executioner
  • USA Poslaniec gniewu
Země původu:
USA
Knižní předloha:
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné