Orange Is the New Black

80%
Orange Is the New Black

Mladá žena se dostane do vězení za něco, co spáchala v mládí. Pokud se nechce zbláznit, musí se v prostředí naučit pohybovat.





Chrustyn
Chrustyn
43 493 bodů
10
Pro mnohé seriálová událost posledních let, která se od většiny z opěvovaných seriálových maratónů liší hlavně tím, že je (i přes prostředí) odlehčenější a ve výsledku tak pohodovější. Pro mě se jedná o výborný seriál, který mě ne vždy dokáže zasáhnout tak, jak by asi měl (což je způsobeno tím, že se zde většinou řeší ženské/mateřské problémy, které prostě chlapa nedokážou tolik vtáhnout) ale baví mě a to převážně úžasnou prací s herci a jejich postavami, které se po celých 7 sérií naprosto reálně vyvíjí. To, že je někdo mrcha, neznamená, že ji od půlky nezačnete milovat a naopak a právě tohle zde funguje tak, jak jsem u žádného jiného seriálů nezažil. Výborné, chytré, vtipné, dojemné a hlavně výborně zahrané. Neznám prakticky jedinou herečku ale vím, že jak ji uvidím někde jinde, navždy ji budu mít spojenou s postavou z tohoto seriálu. Navíc je obdivuhodné, že každá série přináší něco nového a přestože se to vzhledem k tématu nemusí na zdát, nikdy nezačne nudit, přestože ne každý díl přinese něco zásadního. I díky tomu dávám plný počet, přestože to není dokonalý seriál a nemám potřebu ho sjíždět znovu.
hanys_
hanys_
18 781 bodů
6
Moje chyba, že jsem od Netflixu čekal další pecku z ranku HoC. Tohle je spíš komediální (ikdyž i o tom bych dost pochyboval) soubor příběhů z věznice, ve které to místy vypadá jak na nějakém čupr dívčím kempu. Když se zatlačí na pilu (např první 2 díly druhé série) je to fakt dobré drama, jinak je to ale spíš trochu lepší telenovela s otřesnou představitelkou hlavní hrdinky a skvělými herečkami ve vedlejších rolích. Na 8.5/10 to ale fakt není. S01-3/5, S02-3/5
Sheldon
Sheldon
16 079 bodů
8
Američtí filmaři filmy a seriály z vězeňského prostředí umí natočit jako málokdo. Tenhle seriál má velkou výhodu v zajímavém castingu, ale také dobře napsaných scénářích, momentech překvapení a světe div se, humoru. Možná proto to tak funguje. Taylor Schilling je naprosto výborná.

Dodatečné informace

Původní název:
Orange Is the New Black (více)
  • USA Orange Is the New Black
Premiéra v ČR:
14. 7. 2000
Distributor:
Netflix
Země původu:
USA

Podobné


Powered byJustWatch