John Carter: Mezi dvěma světy

66%
John Carter: Mezi dvěma světy

Film „John Carter of Mars“ od filmového tvůrce a držitele Academy Award® Andrewa Stantona je rozsáhlým akčním dobrodružstvím zasazeným na tajemnou a exotickou planetu Barsoom (Mars). Film je založen na klasickém sci-fi románu od Edgara Rice Burroughse a vypráví příběh Johna Cartera (Taylor Kitsch), který je nevysvětlitelně dopraven na Mars, kde se zaplete do konfliktu velkých rozměrů mezi obyvateli této planety včetně Tarse Tarkase (Willem Dafoe) a úchvatnou princeznou Dejah Thoris (Lynn Collins). Ve světě, který je na pokraji kolapsu, objeví Carter, že přežití Barsoomu a jeho obyvatel je v jeho rukách.




Recenze: John Carter: Mezi dvěma světy

Kinobox.cz
60%

Přes všechny výtky by bylo nefér Johna Carterta zatratit. V mnoha ohledech je totiž velmi precizní podívanou, stavbou „klasického“ příběhu počínaje a technickými aspekty konče (režie, střih, hudba, kamera to vše funguje takřka bezchybně, dokonce i 3D má své chvilky). Akorát ta přidaná hodnota chybí.


Brenan88
Brenan88
47 150 bodů
6.5
John Carter možná propadl v kinech,ale já bych nad ním rozhodně nelámal hůl. On to má ve své podstatě hrozně těžké,že přišel do kin po všech těch Hvězdných válkách ,Avatarech a podobných filmech. Ono je vážně těžké přijít s něčím novým a "originálním". Nemyslím,že to bylo tak zlé jak říkaly nějaké recenze. Za mne vcelku povedený fantasy dobrodružný snímek.
Chrustyn
Chrustyn
43 169 bodů
4
Jeden z Pixarových mágů, nám přináší první "pravý" letošní blockbuster. Bohužel však pod naleštěným zevnějškem se skrývá nečekaně chudá až prázdná skořápka. John Carter je přesný typ filmu, na který se krásně kouká, ale po jiném než audiovizuálním směru nemá co nabídnout. Co si budeme nalhávat, existuje spousta filmů, které dokáží diváka zaujmout jen dva důležité divákovi smysly (Avatar je dokonalým příkladem) a přesto pobavit, ale "John Carter" je oproti nim dost chudý a ani na poli akční zábavy nemá co nabídnout a veškeré akční scény jsou absolutně bez nápadu a tudíž náležitě nudné. Naštěstí snímek mnoho nesliboval ani v trailerech, takže se nejedná o vyložené zklamání, ale přesto si pro nás tvůrci mohli připravit mnohem lepší podívanou než je tento pokrm bez chuti, který nás jen připravuje na pořádný hlavní chod (Temný rytíř povstal, Prometheus, Expendables).
Psisko59
Psisko59
32 849 bodů
7
Tuhle fantasy pamatují i starší ročníky, které vyrůstaly na Ábíčku (časopisu ABC), kde tento starý komiks vycházel na pokračování - a jeho oživení skvělými triky potěšilo. Válečné scény připomněly lepší části Star Wars. 3D triky Avatara, ale pobavily milé nadsázky (Johnův pes s ksichtíkem velemloka apod). Princezna Dejah Thoris měla být míň akční a víc půvabná - ale vítány byly neokoukané tváře.

Dodatečné informace

Původní název:
John Carter (více)
  • USA John Carter: Mezi dvěma světy
  • USA John Carter
  • USA A Princess of Mars
  • USA John Carter: Medzi dvoma svetmi
  • USA John Carter of Mars
  • USA John Carter - Zwischen zwei Welten
Premiéra v ČR:
8. 3. 2012
Distributor:
Falcon
Země původu:
USA
Rozpočet:
250 mil. USD
Tržby:
284,1 mil. USD (celosvětově)
Čeština:
John Carter: Mezi dvěma světy je dostupný s českými titulky a českým dabingem
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné


Powered byJustWatch