Články

Nejnovější články

  1. Hobit má opět problémy – je bez režiséra
    Filmy31. 5. 2010
    Hobit má opět problémy – je bez režiséra

    Tu písničku posloucháme dva roky – bude se točit, nebude, scénář je hotový, není, peníze jsou, nejsou, a tak dále. Jediná věc fanoušky Středozemě uklidňovala. Guillermo del Toro na postu režiséra. Jenže to už neplatí.

  2. Téma31. 5. 2010
    Vetchý se chystá do Země divokých sviní, producenti čekají kontroverze

    Nejprve zažili záplavy. Pak déšť, zimu, bláto. Ze základního tábora vozí herce terénní džípy další kilometry do lesů. Tak se točí na české i polské straně Jeseníků, na skutečných místech líčených událostí z let 1945–6, nový český film Země divokých sviní: drama smíšeného manželství ze Sudet.

  3. Recenze: Zelená zóna
    Recenze31. 5. 2010
    Recenze: Zelená zóna

    Matt Damon a Paul Greengrass znovu spojili síly, tentokrát v ožehavých otázkách vpádu amerických vojsk do Iráku a hrátkami s realitou. A opět se u toho hodně „klepe“.

  4. Téma28. 5. 2010
    Wintonovi je 101 let, film musí jet za ním do Anglie

    Premiéra Nickyho rodiny se chystala do Prahy ke květnovým 101. narozeninám Nicholase Wintona, jenž z Československa odvezl před nacisty sta židovských dětí. Jenže se musí přeložit na podzim do Londýna.

  5. Téma28. 5. 2010
    Marhoul vyfoukl slavné Nabarvené ptáče Hollywoodu

    Podle děl Jerzyho Kosińského zatím vznikl jediný film, zato nesmrtelný: oscarová satira s Peterem Sellersem Byl jsem při tom. Druhou šanci nyní Hollywoodu "vyfoukl" Václav Marhoul: chystá filmový přepis první a hned nejslavnější knihy Kosińského Nabarvené ptáče, která líčí válečné útrapy židovského chlapce.

  6. Téma28. 5. 2010
    Vary navštíví zuřivý dokumentarista Karel Vachek

    Skoro přesně za měsíc vypukne 45. ročník karlovarského filmového festivalu. Co nabídne? Retrospektivu Karla Vachka, Bohdana Slámu v hlavní porotě i růžového medvídka Kukyho.

  7. Téma28. 5. 2010
    VIDEO: První píseň pro filmové Lidice spojuje dvě tragédie. Národní i osobní

    Zatímco film Alice Nellis Lidice se po dlouhém shánění peněz začne natáčet až v červenci, souběžný hudební projekt už má první příspěvek. Z muzikantů, kteří Lidice podpoří vlastní písní, byl nejrychlejší britský písničkář James Harries, žijící už léta v Praze, byť koncertuje a alba vydává po celém světě.

  8. Recenze: Dr. House – 6. sezóna
    Recenze28. 5. 2010
    Recenze: Dr. House – 6. sezóna

    Sympatický zhýralec to v našich televizích teprve v šestém dějství rozehrává, v amerických televizích už ale šestá sezóna skončila. Jak se zadařilo po fenomenální páté sezóně?

  9. Recenze: Pojišťovna štěstí V (TV seriál)
    Recenze27. 5. 2010
    Recenze: Pojišťovna štěstí V (TV seriál)

    Někdejší vlajková loď televize Nova se potácí u samého dna. Scenáristku Evu Papouškovou a režiséra Jiřího Adamce jakoby už nezajímalo „proč“, ale jenom „kdo“ a „s kým“. Desítky postav seriálu se tak neustále scházejí a rozcházejí, aniž by to celé mělo hlavu a patu nebo nějaký smysl.

  10. Téma26. 5. 2010
    ANKETA: Králem začátku 60. let je Limonádový Joe

    Asi se dalo čekat, že před filmy počátku české nové vlny dají naši hlasující přednost zábavným komediálním snímkům. Anbsolutním vítězem kola zasvěceného první polovině 60. let se stal Limonádový Joe.

  11. Téma25. 5. 2010
    Kuky má za sebou první dny v kinech. Získal 33 tisíc Čechů

    Nejspíše pěkné víkendové počasí způsobilo, že Svěrákův loutkový medvídek Kuky o víkendu přitáhl "jen" 29 tisíc Čechů. Celkem jich od čtvrteční premiéry má 33 tisíc a lze předpokládat, že další nabere - i když start má docela pozvolný, což lze ale vysvětlit tím, že jde o loutkový film. Pro film ale hrají pozitivní kritiky, Svěrákova popularita i vděčný rodinný dobrodružný žánr. Má na víc.

  12. Téma24. 5. 2010
    Žena v pokušení hip hopu a 3D: Eliška Balzerová točí V peřinách

    Eliška Balzerová umí překvapit. V Ženách v pokušení obhájila zralou ženskou krásu, teď zase při natáčení muzikálu V peřinách zpívá s Lucií Bílou, tančí hip hop a zkoumá moderní techniku 3D.

  13. Téma24. 5. 2010
    Snový film do těžké doby

    Praha – Pohodový film do nelehké doby: to by měl být filmový muzikál V peřinách, který začal v pátek natáčet technologií 3D režisér F. A. Brabec. „Záměrně jsem nechtěl řešit těžká témata nebo nad něčím příliš filozofovat, naopak – řekl jsem si, že to bude lehoučký příběh pro lidi, a do těchto dnů, kterými procházíme,“ vysvětluje F. A. Brabec, proč sáhl po Kytici, Boleru či Máji tentokrát po muzikálovém žánru. „A 3D? Láká mě na tom svět fantazie, to, co díky této technologii na plátně můžete. Třeba propadnout se do peřin…“

  14. Téma: Historie her na filmovém plátně
    Téma23. 5. 2010
    Téma: Historie her na filmovém plátně

    Z matematického hlediska jedna z nejvděčnějších položek filmového průmyslu je ve skutečnosti dost možná jeho největším průšvihem. A to je tu přitom základna fanoušků automaticky vytvořená dávno předtím, než snímek dorazí do kin.

  15. Recenze: Princ z Persie - Písky času
    Recenze23. 5. 2010
    Recenze: Princ z Persie - Písky času

    Jedna z nejočekávanějších herních adaptací konečně přichází do kin. Dokázal Jerry Bruckheimer pozvednout vysmívaný žánr, nebo se dál plahočíme v šedi průměru?