Články

Nejnovější články

  1. Filmy10. 9. 2009
    Na slovíčko s Jánošíkem a "heparinovým vrahem" (VIDEO)

    Nestává se příliš často, aby se v jednom měsíci sešly v kinech dva filmy, jejichž ústřední postavy mají předobraz v reálné osobě a ještě k tomu je hraje ten samý herec. Václav Jiráček propůjčil svou tvář legendárnímu Jánošíkovi i „heparinovému vrahovi“ a my jsme mu položili pár otázek k natáčení.

  2. Téma10. 9. 2009
    Agnieszka Hollandová: Teď chystám Čapka

    Jánošíka jsme na evropské poměry natočili levně, říká režisérka. Film za šest milionů eur, jenž točila sedm let, chce uvést i v USA.

  3. Téma10. 9. 2009
    Režisér Snowboarďáků vyměnil prkna za meče a natočil „rytírnu“

    Karel Janák pouští do kin nový film a stejně jako v případě své celovečerní prvotiny, teenagerovské komedie Snowboarďáci, trochu riskuje. Opět se totiž vrhl na žánr, kterému u nás momentálně nikdo příliš nevěří. Snímek Ať žijí rytíři! jde do distribuce s přídomkem dobrodružná komedie pro celou rodinu, premiéru má mít 9. října.

  4. Filmy9. 9. 2009
    Premiéry týdne s Jánošíkem (VIDEO)

    Málokdo tomu věřil, přesto se nakonec Jánošík skutečně dostává do kin. Kdo by neměl chuť na zbojníkovo dobrodružství, může volit mezi nezvyklým animovaným filmem, ultračernou komedií a duší Paula Giamattiho. Čemu dáte přednost?

  5. Téma9. 9. 2009
    Cinematerapie Ivana Vojnára: silné lidské příběhy

    Bruntál, Praha - Šestadvacetiletý bruntálský herec a fotograf Pepa Polášek si užíval poslední části dokumentární eseje Cinematerapie režiséra Ivana Vojnára. Na premiéru série lidských osudů se mohou diváci těšit na jaře příštího roku.

  6. Filmy8. 9. 2009
    Chcete dort od Terezky Voříškové?

    A co takhle slyšet píseň přímo z úst Jiřího Krampola? Nebo třeba pohled o Lubomíra Lipského? Mnoho dalších unikátních cen vázajících se k filmu 2Bobule může získat ten, kdo se zapojí do charitativního projektu Úsměv pro život, který navázal s tvůrci filmu spolupráci.

  7. Téma8. 9. 2009
    Jánošík je jen obrazově vděčný životopis se zpěvy a tanci. Bez humoru

    V pořadí sedmý filmový Jánošík je na světě, po zítřejší pražské premiéře vstupuje do českých kin. A skoro by se chtělo říci – ať je jakýkoli, hlavně že zase bude na pár let pokoj.

  8. Filmy8. 9. 2009
    Tip videotéky O2 TV: Sirotčinec

    Videotéka O2 Tv vám přináší atmosférický thriller debutující ho Juana Antonia Bayona, jemuž kryl produkčně záda samotný Guillermo del Toro, autor ceněného Faunova labyrintu. Odvážíte se vstupu do tajemného sirotčince? Varujeme lekavější jedince – podobně jako Ti druzí se tu hraje především na dusnou atmosféru, která staví na inteligentním scénáři s nečekanou pointou.

  9. Filmy7. 9. 2009
    Český film postrádá diváky

    Bývala to událost - nový český film vstupuje do kin. Diváci brali sály útokem a bylo jedno, jestli jde o komedii, komorní film nebo sociální drama. Byl to zkrátka český film a to něco znamenalo. Doba se mění a diváci taktéž.

  10. Téma4. 9. 2009
    Boleslav znovu přivítá 'filmové úsměvy'

    Praha - Sedmý ročník Festivalu evropských filmových úsměvů se uskuteční od 5. do 11. září v Mladé Boleslavi.

  11. Téma4. 9. 2009
    Čeští režiséři zfilmují knihy, které jim vybrali čtenáři

    Česká televize rozjela velký filmově-literární projekt. Pět režisérů si rozebralo dvanáct knižních titulů, o kterých v anketě hlasovali čtenáři, a zpracovává je do krátkých medailonů. Každý má na příběh sotva patnáct minut, od Olgy Sommerové s Babičkou přes Zbyňka Fialu se Švejkem po Štěpána Kačírka se Saturninem.

  12. Filmy3. 9. 2009
    Premiéry týdne plné útěků (VIDEO)

    Každý někam utíkáme. Tento týden nás čeká trojice filmů, která nám nabídne různé varianty úprků. Hrdina Rozervaných objetí utíká sám před sebou, John Travolta v Únos vlaku 1 2 3 uniká před zákonem a rodina v Sin Nombre uniká z rodného Hondurasu přes Mexiko do vysněných USA.

  13. Filmy2. 9. 2009
    Tip videotéky O2 TV: Tři království

    Videotéka O2 Tv vám přináší epický historický film Tři království, ve kterém obyčejný člověk Zhao vyslyší volání povinnosti a díky své odvaze a vynalézavosti se dopracuje až na post velitele armády, pověřeného osvobozením země od ďábelského vojenského vládce.

  14. Filmy31. 8. 2009
    Projekty bez záruky

    Včera jsem se ve svém „postřehu“ pokusil objasnit, proč je v celém českém žurnalistickém rybníčku tolik ztracených existencí a zmatených informací ohledně připravovaných filmů. Dnes si podrobněji představíme seznam titulů, které se takzvaně „ztratily v čase“.

  15. Téma30. 8. 2009
    Postřehy: Když je divák trochu „lost“

    Není neobvyklé, že se hýbe s datem premiér českých filmů. Často se však i stává, že snímek z listu premiér úplně zmizí, případně se zčistajasna vynoří film, o kterém do té doby nikdo nikdy neslyšel. V čem je zakopaný pes?