Jeden z nejděsivějších hororů roku je konečně online. Talkshow s ďáblem slibuje mrazivou jízdu

Jeden z nejděsivějších hororů roku je konečně online. Talkshow s ďáblem slibuje mrazivou jízdu
Talkshow s ďáblem | Shudder
Příběh nás zavede do roku 1977, kdy se oblíbený televizní moderátor Jack Delroy snaží nakopnout klesající sledovanost své show Noční sovy a porazit hlavního konkurenta Johnnyho Carsona. Připraví halloweenský speciál, do něhož si přivede lidi, kteří dokáží vskutku nadpřirozené věci – a je mezi nimi i dívka údajně posednutá ďáblem. Během vysílání se začnou dít hrůzostrašné věci, sledovanost však stoupá a Delroy rozhodně nechce skončit. Diváci tak i ve svých obývácích poznají, jak vypadá pravé zlo.
Talkshow s ďáblem
Talkshow s ďáblem
  • O2 TV
  • Google Play
  • iTunes
  • +3
65%
Film od bratrského dua Cameron Cairnes a Colin Cairnes dával už od prvních ukázek najevo, že se nebude jednat o horor tradičního střihu. Tvůrci se totiž rozhodli co nejvíce vzbudit dojem, že se jedná o reálný televizní záznam, a tak do snímku zkombinovali prvky subžánru found footage i dokumentu. Divák tudíž sleduje archivní záznamy z osudného večera, které ho zavedou i do zákulisí pořadu, což jen podtrhuje pocit co největší autentičnosti, jenž je u found footage kousků podstatný. Skvělý retro vizuál pak tento dojem potrhuje a pomáhá k výrazné a pohlcující atmosféře.
Ta společně se svěžím režijním nápadem uchvátila i zahraniční recenzenty. Na kritickém webu Rotten Tomatoes snímek nasbíral 97 % pozitivních recenzí s ratingem 7,2, což je na horor velmi silné skóre. V kinech sice film díru do světa neudělal a utržil pouze 15 milionů dolarů, to ale vzhledem k nízkému rozpočtu není taková tragédie. Respekt diváků a hororových nadšenců si navíc tento počin získal poměrně rychle.
Talkshow s ďáblem: trailer | IFC Films
Mezi nadšené fanoušky snímku ostatně patří i spisovatel Stephen King, který Talkshow s ďáblem označil na sociálních sítích za absolutně brilantní zážitek, od něhož nešlo odtrhnout oči. Zda jsou tyto nadšené ovace pravdivé, se nyní můžete přesvědčit i na českých streamovacích platformách. Horor je nově dostupný na službě KVIFF.TV či internetové televizi SWEET.TV, kde si nyní můžete tento děsivý zážitek dopřát.
Podívejte se také na žebříček nejlepších hororů podle databáze Kinoboxu.
Zdroje: Rotten Tomatoes, Variety, X