VOD tipy: Loučení s králi vozovky v The Grand Tour, sci-fi pro mladé i óda na pivní kulturu

VOD tipy: Loučení s králi vozovky v The Grand Tour, sci-fi pro mladé i óda na pivní kulturu
Grand Tour: One for the Road | Amazon Prime Video

Boxer

Boxer
Boxer
  • Netflix
67%
Na Netflixu se leckdy objeví snímky, jež se nestanou hlavní páteční premiérou týdne, přesto se z nich vyklube něco víc než jen klasická streamovací spotřebka na zabití času. To podle nemnoha dosavadních ohlasů platí i pro polského Boxera, částečně sportovní a částečně historické drama pojednávající o mladém boxerovi, který společně s rodinou prchá z komunistického Polska, aby si splnil nejen sportovní sny. Rozmáchlý, dvouapůlhodinový snímek naplňuje žánrové atributy, středoevropské publikum však díky známým reáliím může zaujmout ještě o něco více než za oceánem.
Bokser: trailer | Netflix

Paměť

Paměť
Paměť
  • Max
67%
Na Maxu se objevilo neotřele zpracované drama, které před dvěma měsíci mohli vidět už návštěvníci karlovarského festivalu. Jessica Chastain a Peter Sarsgaard zde ztvárňují těžce zkoušené jedince, kteří si k sobě navzdory osudu začnou hledat cestu. Ona je hluboce traumatizovaná sociální pracovnice, on se zase stává stínem svého dřívějšího já, neboť kvůli postupující demenci trpí dezorientací i výpadky paměti. Oceňovaný mexický režisér Michel Franco dal i díky kvalitnímu obsazení dohromady trudné drama o utváření (a ztrácení) vlastní identity prostřednictvím vzpomínek.
Paměť: trailer | Ketchup Entertainment

Oškliví

Oškliví
Oškliví
  • Netflix
53%
Největší netflixovskou novinku tohoto týdne je young adult sci-fi Oškliví, stojící především na zábavné premise. V dystopické budoucnosti totiž hraje klíčovou roli ve společnosti krása, a tak se každý šestnáctiletý člověk musí podrobit plastické operaci, aby díky vylepšenému vzhledu lépe zapadl mezi ostatní. Od tohoto scénáře se však hlavní hrdinka v podání Joey King samozřejmě odkloní, namísto toho se totiž vydá hledat svou ztracenou kamarádku a pochopitelně zjišťuje, že tato společnost stojí na notně prohnilých základech. Podívanou cílící na mladší publikum zrežíroval McG, spojený hlavně s dvě dekády starými Charlieho andílky, dvojicí hororových komedií Chůva na zabití či nepříliš zdařilým akčňákem Terminator Salvation.
Oškliví: trailer | Netflix

The Grand Tour – One for the Road

The Grand Tour
The Grand Tour
  • Amazon Prime Video
92%
Jak jsme nedávno psali (a jak dlouhodobí fanoušci pořadu nejspíše tušili), značka The Grand Tour se chýlí ke konci. Jeremy Clarkson, James May a Richard Hammond našli po rozkolu s BBC v rámci pořadu Top Gear nové útočiště na Amazonu, kde posledních osm let pokračovali ve svých motoristických vylomeninách. Už nějakou dobu se však příznivci nedočkávali pravidelných dílů, nýbrž spíše rozsáhlých, nepravidelně vydávaných speciálů. Jedním takovým (a oficiálně závěrečným) je i hodinová cesta po Zimbabwe ve vysněném autě každého z nich. Pořádně vysokooktanový doják najdete samozřejmě na Amazon Prime Video.
The Grand Tour: One For The Road: teaser trailer | Amazon Prime Video

Praha ožralá

Praha ožralá
Praha ožralá
  • iVysílání
Minulý týden se na obrazovkách České televize a následně i na iVysílání objevil nový dokumentární seriál Praha ožralá, v němž herec Jan Hájek prochází pražské hospody a pivnice, se štamgasty pije pivo a snaží se proniknout do genia loci jednotlivých podniků a možná i celé české pivní kultury. Jistě by šla rozebírat morálně sporná romantizace konzumace alkoholu, a pokud dílo podobné diskuze vyvolá, bude to rozhodně dobře; avšak osmidílná série z dílny Vojtěcha Petřiny a Petra Hátleho (jenž letos debutoval na poli hraného filmu s Manžely Stodolovými) spíše sází na svižné tempo a atraktivní ponor do jedné části naší kultury, kterou považujeme za tak samozřejmou, až ji svým způsobem přehlížíme.
Praha ožralá
Praha ožralá | Česká televize
Podívejte se i na seznam dalších novinek, které najdete na VOD službách.
Zdroje: Netflix, Amazon Prime Video, iVysílání, Max