Dolph Lundgren porazil rakovinu. Dávali mu dva roky života a přemítal, nakolik ji způsobily steroidy
Lundgren ve středu podstoupil takzvanou ablaci plic, během níž se rakovinné buňky likvidují pomocí horké nebo studené energie. „Nacházím se na UCLA, chystám se jít na sál a zbavit se toho posledního nádoru,“ líčil v instagramovém příspěvku. „Protože už v mém těle nejsou žádné rakovinné buňky, předpokládám, že budu bez rakoviny, takže se na tento zákrok těším.“
Objev osmdesátých let, kdy akční hrdinové většinou museli ohromovat prvotřídní fyzičkou, s pokorou uvedl, že nyní nahlíží na život odlišně. „Byla to těžká cesta, která mě opravdu naučila, jak žít přítomným okamžikem a užívat si každý moment života. Myslím, že to je jediný způsob, jak žít.“ Lundgren rovněž poděkoval za nastřádanou podporu a vyjádřil nadějné vyhlídky do budoucnosti, kdy zřejmě hodlá trávit co nejvíc času se svou snoubenkou a dětmi.
Zprávy od fanoušků se mu začaly hrnout poté, co minulý květen vynesl na světlo svou zdravotní diagnózu. Tehdy se veřejně svěřil, že už roku 2015 mu diagnostikovali rakovinu plic. Hvězda série Expendables poté chodila pravidelně na kontroly a větší komplikace přišly roku 2020, kdy mu nalezli další nádory včetně závažného jaterního. Tehdy měl v Alabamě natáčet nový film, ale doktoři mu práci rozmluvili. Zodpovědný lékař mu prý předpověděl dva až tři roky života a doporučil, ať tráví víc času s rodinou.
V pořadu In Depth with Graham Bensinger Lundgren také přiznal, že přibližně po dobu deseti let byl nepravidelně na steroidech – podle toho, co od něj zrovna vyžadovala určitá produkce. „Zkoušel jsem steroidy, dříve v 80. a v 90. letech. Nevím, jestli to má něco společného s rakovinou. Samozřejmě mě zasáhlo, že možná ano. Přemýšlel jsem o tom; vždycky přemýšlíte, že jste někde udělali chybu. Myslím, že by tu mohla být nějaká spojitost s testosteronovou terapií a rakovinou,“ nabídl asociaci s procedurou pro bývalé uživatele steroidů.
U Bensingera herec, jenž od roku 2015 navzdory všemu stačil natočit přibližně čtyři desítky filmů včetně blockbusteru Aqauaman a jeho pokračování, rovněž ukázal klip z úspěšného zákroku z roku 2020, kde směrem k rakovině prohodí legendární Dragovu hlášku ze čtvrtého Rockyho: „Když umře, tak umře.“ Věřme, že borec jeho kalibru už do ringu se zákeřnou nemocí znovu nevkročí.