„Ne, to dělat nebudeme.“ Jenna Ortega promluvila o nepříjemném castingu se zesnulým kolegou

„Ne, to dělat nebudeme.“ Jenna Ortega promluvila o nepříjemném castingu se zesnulým kolegou
Premiantka - Jenna Ortega | Lionsgate
Ta v rámci rozhovoru pro francouzský Canal+ v souvislosti s nedávným pokračováním Beetlejuice vzpomínala na svého tragicky zesnulého kolegu Camerona Boyce. Tato bývalá Disneyho dětská hvězdička zaujala v komediálním seriálu Jessie či trilogii televizních filmů Následníci. V roce 2019, ve věku pouhých 20 let, však Boyce zemřel ve spánku kvůli epileptickému záchvatu.
Jenna Ortega
Jenna Ortega

Herečka

7.4
„Znala jsem ho od doby, co mi bylo asi 11 nebo 12 let. O něco později, v 15 nebo 16 letech, jsme měli hrát párek milenců a v rámci castingu jsme se měli líbat. On byl o trošku starší a samozřejmě to celé bylo hodně divné. Takže jsme se na sebe jen podívali a rozhodli jsme se, že tohle dělat nebudeme,“ vzpomínala Ortega, o tři roky mladší než Boyce. „Byl moc hodný, protože mi celá ta situace nebyla příjemná a nesla jsem to hodně těžce.“
Ortega prý byla svému kolegovi velmi vděčná, jelikož upřednostnil duševní blaho před nabídkou práce, což rozhodně není samozřejmostí. Nejde přitom o jedinou chválu zesnulého mladíka, jelikož jeho rodiče před pár měsíci prostřednictvím časopisu People vyzývali i jeho další bývalé přátele a kolegy, aby sdíleli historky o jeho povaze – jen díky tomu prý jeho odkaz bude žít napořád.
tajemna-smrt-mladeho-herce-ktery-odesel-prilis-brzy
Cameron Boyce
Beetlejuice Beetlejuice
Beetlejuice Beetlejuice
Beetlejuice Beetlejuice
Podobný případ Boyce řešil i na place svého posledního dokončeného snímku Runt. Podle jeho režiséra Williama Coakleyho byl Boyce donucen, aby se v jedné scéně líbal s tehdy čtrnáctiletou herečkou Nicole Berger. Boyce prý vyjádřil znepokojení, zdali už se nejedná o zneužívání této mladé dívky, a tak Coakley posléze podal žalobu na Harveyho a Chrystanthi Bergerovi – podporovatele filmu, kteří Boyce do líbání nutili, přičemž situace je o to zamotanější, že se jedná o rodiče tehdy mladičké Nicole.
Navzdory svému mládí se Boyce angažoval v mnoha charitativních a společensky uvědomělých projektech, takže jeho obavy ohledně duševní spokojenosti hereček působí autenticky. V takovém případě dává vzpomínání, k němuž nabádají jeho rodiče, jistě smysl a zároveň se jedná také o připomínku toho, že ne vždy je nutné se vůli producentů či jiných kravaťáků podřídit – obzvlášť pokud je ve hře lidská důstojnost a duševní zdraví.
Seriál Jessie i filmy ze série Návštěvníci můžete vidět na platformě Disney+. Podívejte se taky na náš žebříček nejlepších aktivních hereček.
Zdroje: Variety, Canal+, People, Radar Online