Cameron chtěl natočit drsného Spider-Mana. Umělá inteligence ukazuje, jak mohl vypadat

Cameron chtěl natočit drsného Spider-Mana. Umělá inteligence ukazuje, jak mohl vypadat
Spider-Man: Bez domova | Sony
Na youtubovém kanálu bannedfromeart se totiž objevilo video s konceptovými obrázky zpodobňujícími Cameronovou drsnou vizi spider-manovského příběhu. Pomocí umělé inteligence fanoušek zpracoval nástřely o Cameronově představě, okořenil špetkami Davida Cronenberga a Ridleyho Scotta a zasadil Spider-Mana do temně futuristického New Yorku. Prvky body hororu jsou přítomné především u Doctora Octopuse a z obrázků není jasné, zdali by vyprávění následovalo klasickou linku o kousnutí Petera Parkera pavoukem. Rozhodně jasná je však hororovost a znepokojivost těchto nástřelů.
Přestože obrázky nezapřou inspiraci staršími Cameronovými díly v čele s Vetřelci či Terminátorem, až takhle extrémně režisér ke své představě Spider-Mana nepřistupoval; přestože do současné, velmi odlehčené a teenagerům přístupné podoby měl rovněž daleko. Cameronův Peter Parker totiž dle první verze scénáře často klel a oddával se sexuálním radovánkám s Mary Jane poté, co jí barvitě líčil detaily páření pavouků.
I kvůli tomu by si připravovaná verze téměř s jistotou vysloužila pro komiksovky nepříliš praktický rating R a Cameron se navíc se studiovými pohlaváry hádal o výši rozpočtu. Údajně mu mělo být slíbeno pouze 50 milionů dolarů, což by byla polovina budgetu, za který natočil přelomového druhého Terminátora.
James Cameron
James Cameron

Režisér

8.6
Navíc se vyskytly i tahanice kolem autorských práv a dohromady těch problémů už prostě bylo moc. Cameron chtěl natočit poměrně drsný a živelný příběh o zrodu Spider-Mana s tím, že nezapomínal na nehrdinskou a ryze pubertální podstatu Petera Parkera, což by možná spoustě fanoušků nebylo po chuti. Nelze se tedy divit, že jej hollywoodští kravaťáci v této vizi nepodpořili.
Z řady Cameronových nápadů nakonec vycházel i Sam Raimi, když na plátna uvedl svého Spider-Mana v roce 2002. Pokud se ale chcete pokochat ještě o poznání vyostřenější verzí, zmíněné video s obrázky inspirovanými Cameronem může dobře posloužit.
Podívejte se také na náš žebříček nejlepších komiksových filmů poslední dekády, jemuž kralují dva jiné spider-manovské kousky.
Zdroj: Looper