M3GAN dostane zvrhlého nástupce. Na slavný horor naváže povstání erotického robota

M3GAN dostane zvrhlého nástupce. Na slavný horor naváže povstání erotického robota
M3GAN (2023) | Universal Pictures
Web Deadline film popisuje jako erotický thriller ze světa budoucnosti, který si vezme inspiraci z dusných intimních žánrovek 90. let. To je pro franšízu koordinovanou producentem Jasonem Blumem typické, rovněž M3GAN smísila béčkový slasher Dětské hry s techno-thrillerem ve stylu Cameronových Terminátorů či Vetřelců. Robot vynahrazující lásku se v chystaném přídavku od režisérky Kate Dolan nedopatřením přeprogramuje na společníka, jehož polibky jsou smrtelné.
M3GAN
M3GAN
  • SkyShowtime
  • Google Play
  • iTunes
56%
Scénář si vezme na starost letitý tvůrce televizních a video škvárů Rafael Jordan, což je u takto sledované produkce Universalu poměrně překvapivé. Blumhouse nicméně vkládá příležitosti (a malé rozpočty – M3GAN přišla na 12 milionů dolarů, vydělala 179 milionů) také do rukou začínajících a méně zavedených tvůrců. Na SOULM8TE se navíc podílí také společnost Atomic Monster, která s Blumhouse navázala exkluzivní spolupráci. Tamní guru James Wan (V zajetí démonů) pomohl Jordanovi s příběhem, na němž se podílela také herečka Ingrid Bisu (Sestra, Zhoubné zlo).
„SOULM8TE je vzrušujícím a svůdným příspěvkem do vesmíru M3GAN. Jsme nadšení, že příběh oživíme ve spolupráci s Kate, její unikátní vizí a perspektivou,“ zní z Atomic Monster na adresu režisérky Dolan, která se v Irsku uvedla hororem Nejsi moje máma. V Hollywoodu nyní dohlédne na to, jak další, tentokrát eroticky zacílený robot naplní hrozbu umělé inteligence. Ta je ve filmové branži žhavým tématem a dvě přední hororové společnosti ji protáhnou devadesátkovým filtrem, který jistě propustí nánosy absurdních retro motivů ve futuristické formě. Právě proto můžeme mít bez špatného svědomí rádi M3GAN, která ke staletému dilematu Čapkových robotů přistupuje zase jinak, než jsme zvyklí z drahých sci-fi filmů.
M3GAN
M3GAN
M3GAN
M3GAN
M3GAN
M3GAN byla přístupná od 15 let a totéž lze předpokládat u obou naplánovaných pokračovatelů. M3GAN 2.0 se vzhledem k tržebním výsledkům jedničky začala připravovat už pár týdnů po premiéře, přičemž návrat titulních hereček obohatí ještě Ivanna Sakhno ze seriálu Ahsoka. SOULM8TE určitě nenapodobí odvahu Základního instinktu, ale pokud se filmu povede seriózněji pojmout a rozvést epizodu Ricka a Mortyho s názvem Mortyho otcovství, kde potomek ústředního puberťáka a sex-robota spřádá plány na krutou světovládu, pak bude vše v pořádku. S daným tématem se toho dá vytěžit hodně.
Podívejte se na žebříček nejlépe hodnocených hororů podle uživatelů a uživatelek Kinoboxu.
Zdroje: Deadline, Collider