TV tipy: Oscarová Sandra Bullock, RoboCop i zapomenutá pecka Stevena Spielberga

TV tipy: Oscarová Sandra Bullock, RoboCop i zapomenutá pecka Stevena Spielberga
RoboCop (1987) | Orion Pictures Corporation

1917 (2019)

1917
1917
  • Google Play
  • iTunes
83%
Oceňovaný válečný snímek Sama Mendese, v němž musí dva mladí britští vojáci v takřka nemožném čase překonat nepřátelské území a doručit armádě důležitou zprávu, která může zachránit nespočet životů. Jak se dá ovšem očekávat, jejich cesta bude plná smrtelných nebezpečí a nečekaných událostí. Ve vizuálně opojné podívané natočené technikou „na jeden záběr“ ukázal kameraman Roger Deakins své profesní mistrovství.
1917

A.I. Umělá inteligence (2001)

A.I. Umělá inteligence
A.I. Umělá inteligence
  • Google Play
  • Rakuten
  • iTunes
75%
Když se řekne sci-fi Stevena Spielberga, většina diváků si ihned vybaví Minority Report, Blízká setkání třetího druhu či doják E.T. – Mimozemšťan. V jeho bohaté filmografii se ovšem skrývá jeden žánrový kousek, který zůstává značně nedoceněn. Snímek A.I. Umělá inteligence převzal Spielberg po zesnulém Stanleym Kubrickovi, který svůj vysněný projekt nestihl natočit. Spielberg nás přenáší do budoucnosti, v níž je svět plný technicky brilantně vyvinutých robotů s umělou inteligencí. Robot David s vizáží 11letého chlapce je tak dokonalý, že dokáže milovat a prožívat lidské emoce. Když se ho tedy jeho rodina zbaví, rozhodne se stát skutečným chlapcem. I po letech vizuálně ohromující a režijně nedoceněné dílo, které si zaslouží divákovu druhou šanci.
A.I. Umělá inteligence
Haley Joel Osment
A.I. Umělá inteligence
A.I. Umělá inteligence
A.I. Umělá inteligence

Horší už to nebude (2006)

Horší to už nebude
Horší to už nebude
  • iTunes
77%
A u neprávem zapadlých kvalitních filmů ještě chvíli vydržíme. Na Paramount Network se budete moci přesvědčit, že známý komik Will Ferrell dokáže bez větších problémů zvládnout i o něco vážnější roli. Ve snímku Marca Forstera si zahrál Harolda Cricka, jenž žije zdánlivě obyčejný život. Jednoho dne ale začne slyšet slova úspěšně spisovatelky Karen, která o něm píše knihu a plánuje ho v ní zabít. Harold, který ovšem žije v reálném světě, slyší její myšlenkové pochody a musí najít způsob, jak zachránit svůj život.
Horší už to nebude
Horší už to nebude | Sony Pictures Entertainment

RoboCop (1987)

RoboCop
RoboCop
  • Google Play
  • iTunes
75%
Pokud si potrpíte na klasiku, v sobotu na Nova Action si můžete připomenout nekompromisní sci-fi kultovku od Paula Verhoevena. Neúnavný policista Murphy se po brutální smrti vrací k životu poté, co z něj mocná společnost udělá RoboCopa – revoluční mašinu na pořádek a zabíjení, která je napůl robotem a napůl člověkem. Murphy si získává v novém robohávu v kriminalitou prolezlém Detroitu respekt, zároveň ovšem začne přicházet na to, že nic není takové, jak se na první pohled zdá.
RoboCop

Zrození šampióna (2009)

Zrození šampiona
Zrození šampiona
  • Google Play
  • Rakuten
  • iTunes
76%
Sandra Bullock se v sobotu na Nově představí ve své doposud životní roli, za kterou dostala Oscara. Zrození šampióna je divácky vděčným a dojemným příběhem Michaela Ohera, jehož se v dětství ujme Leigh (Bullock) z poněkud bohatších poměrů a začlení ho do své rodiny, za což si vyslechne spoustu nepochopení. Ona ho ovšem společně se svými blízkými podporuje, a navíc v něm objeví sportovní talent, který se zapíše do historie.
Zrození šampióna
Zrození šampióna | Warner Bros.
Více zajímavých televizních tipů naleznete v našem TV programu.
Zdroj: Kinobox