Sylvester Stallone slaví narozeniny. Které filmy s ním máte nejraději?
Dnes slaví tahle ohromná legenda narozeniny (je mu neskutečných 74 let a má fyzičky, kterou mu i my třicátníci můžeme závidět) a to si zaslouží menší oslavičku. Podíváme se proto na to "nej", co má za ty roky na svém kontě.
Mám jistou mlhavou představu o tom, jaké Slyovy filmy mám nejraději (a zkusím to dát dohromady na konci článku). Což mě zavedlo k otázce, jak asi jeho kariéru vidí současný český divák (protože hlavně jich jsou internetové databáze plné). Vzal jsem proto hodnocení z našich karet filmů a výsledek je... překvapující. Až na to nejtvrdší jádro (Rockyho a Ramba) starší fláky v podstatě absentují a diváci dnes preferují hlavně novějšího Slye (a to do té míry, že se na chvost desíti nejlepších filmů dostal i Plán útěku!).
Však se na "svůj" žebříček podívejte sami. Schválně, co to ve vás vyvolá).
Sly je nejen zkušeným hercem, ale též režisérem a scenáristou. Zatímco za kameru se ve své kariéře postavil jen 8x, pokud jde o psaní scénářů, v téhle oblasti má na kontě přes 20 zápisů. Zde jsou vámi ty nejlépe hodnocené:
Nejlepší Slyovy scénáře podle uživatelů Kinobox.cz
A nakonec se vyjádřím i já, protože jsem viděl se Slyem úplně všechno (ano, i jeho pokus o kariéru country zpěváka). Pokud jde o moji topku, zde je desítka filmů, na které nedám se Slyem dopustit (bez konkrétního pořadí):