Osudový turnaj je tady! Parádní trailer na Cobra Kai vsází na tvrdé rány i velkou porci bitek

Osudový turnaj je tady! Parádní trailer na Cobra Kai vsází na tvrdé rány i velkou porci bitek
Cobra Kai | Netflix
Cobra Kai si stačilo během uplynulých pěti sezón vybudovat reputaci skvěle napsaného seriálu, jenž šikovně pracuje se svým osmdesátkovým předobrazem a cheesy atmosférou, zároveň ale dokáže servírovat parádně prokreslené postavy a prostřednictvím čím dál lepších soubojů všechny tyto prvky proměnit v jeden z nejzábavnějších počinů současnosti. Šestá série však ve své první třetině začala poměrně pozvolna a chvíli bylo znát, že po funkčním zakončení v páté sezóně už není charaktery kam moc posouvat. Pátá epizoda ovšem přeci jen nastolila nové konflikty a potenciálně zajímavé situace, z nichž hodlá druhá třetina evidentně maximálně těžit.
Cobra Kai: trailer na 6. sérii, 2. část | Netflix
Dojo Miyagi-Do v čele s trenéry Johnnym Lawrencem a Danielem LaRussem tedy společně se svými svěřenci dorazili do Barcelony, aby se zde zúčastnili nejprestižnějšího karate turnaje na světě Sekai Taikai. Zde už na něj ovšem čeká jejich nemesis Kreese se svým poněkud jinak sestaveným dojem Cobra Kai, kde samozřejmě nechybí ani jejich stará známá Tory. Jenže oba týmy, jež jsou připraveny jít proti sobě naplno, brzy zjistí, že na turnaji nejsou samy a je tu minimálně stejně kvalitní konkurence.
Do hry se tak přidá i domácí dojo z Barcelony, což může být pro dynamiku seriálu i vztahy mezi postavami poměrně solidní osvěžení, které přidává do osobních a čím dál osudovějších soubojů nevyzpytatelný prvek. Nový trailer má navíc skvělý drajv, dokáže hezky prodat postupující napětí mezi osvědčenými postavami a láká na pěkně bolestivé a náročné bojové sekvence. Materiál působí skvěle, seriál si navíc stále udržuje svůj typický feeling a také přesun do Barcelony skýtá vítanou změnu.
Cobra Kai
Cobra Kai
  • Netflix
87%
Zdá se tedy, že po pomalejším úvodu, by se mohla šestá série nakopnout zpátky do svého nadstandardu a přinést fanouškům zatraceně napínavé karate hody.  Pokračování šesté řady dorazí na Netflix 15. listopadu, závěrečných dílů se dočkáme v průběhu roku 2025, kdy ostatně dorazí i nový Karate Kid film. V tom se vrátí nejen LaRusso s tváří Ralpha Macchia, ale také Jackie Chan.
Podívejte se na žebříček nejlepších seriálů dostupných na Netflixu.
Zdroj: Netflix