Adaptace Julese Verna se představuje v epickém traileru. Odkrývá zrod kapitána Nema a hlubinné stvůry

Adaptace Julese Verna se představuje v epickém traileru. Odkrývá zrod kapitána Nema a hlubinné stvůry
Nautilus (2024) | Prime Video
Seriál měla původně distribuovat služba Disney+, která však po zkompletování produkce loni v srpnu vycouvala. Po právech tudíž lačně skočil konkurenční Amazon a streamovací rozšířené převyprávění jedné z nejslavnějších knih světa se brzy postaví vedle hojně diskutovaných Prstenů moci. A minimálně z pohledu vizuálního provedení tak bude moct učinit hrdě, neboť v ukázce avizované masivní měřítko plně souzní se vzrušující historickou látkou protkanou futurismem i nadpřirozenými obyvateli dosud neprobádaných zemských oblastí.
Nautilus: trailer | Amazon Prime Video
Projekt dle oficiální synopse poprvé v historii vypráví epický příběh Julese Verna z pohledu kapitána Nema. Indického prince, jehož okradli o právo na trůn a o rodinu, vězně společnosti East India Mercantile a muže odhodlaného k pomstě na silách, které jej o všechno připravily. Ale jakmile se Nemo vydá na cestu s pestrou posádkou na palubě ohromující ponorky Nautilus, nejenže bojuje se svým nepřítelem, ale také objevuje podivuhodný podmořský svět, učí se zaujmout své místo jako vůdce posádky a vydává se na nezapomenutelné dobrodružství pod hladinou moře.
Mezinárodnímu obsazení vévodí londýnský rodák s pákistánskými kořeny Shazad Latif v úloze Nema, jenž bude mít v zádech například odkaz Jamese Masona, který si enigmatického kapitána zahrál v dosud nejproslulejší filmové adaptaci 20 000 mil pod mořem z roku 1954. Od té doby vzniklo pár kvalitních televizních přepracování, ale na velkou mainstreamovou verneovku čekáme delší dobu. Nautilus, který zapracuje Nemův origin a částečně se sveze na popularitě indické fresky z boje za nezávislost RRR, by měl komerční požadavky na globální divácké bázi vyplnit.
Nautilus
Nautilus
AI
62%
Efekty vypadají moc hezky, a pokud místy drhnou, víceméně to odpovídá Verneově dobové expanzi teprve se líhnoucích vědeckofantastických fantazií. Osou vyprávění by měl být útěk a osvobození před kolonizační mocností, respektive zrod lidového hrdiny a právoplatného vůdce v hlubinných dálavách, kde zatím nejde vyvěsit ani sebevíc rozpínavou národní (nebo obchodní) zástavu.
Hlavním tvůrcem je protřelý televizní scenárista James Dormer, který pracoval na seriálech jako Protiúder, Medicejové nebo Diavoli. Režie se ujal talentovaný Michael Matthews, který v romantické fantasy Láska a příšery obratně zacházel s monstrózně transformovanými zástupci živočišné říše. Z pohledu akce se na palubě Nautilusu evidentně vyřádil a snad můžeme očekávat kvalitní rodinnou zábavu dle osvědčeného námětu, který velká studia už dlouho přehlíží.
Podívejte se na žebříček nejlepších dobrodružných seriálů podle databáze Kinoboxu.
Zdroj: ComingSoon