Kvíz: Jste fanoušek českých seriálů? Ověřte si, zda poznáte klasiky i moderní hity podle fotky

Kvíz: Jste fanoušek českých seriálů? Ověřte si, zda poznáte klasiky i moderní hity podle fotky
Chalupáři | Česká televize
Fakt, že kromě novinek dávají diváci přednost i osvědčeným titulům, je logická věc. I když se stanice snaží nám každého čtvrt roku naservírovat novou detektivku či vztahovku, stejně je větší jistota, že se fanoušci kouknou už na stopadesátou reprízu Chalupářů či Nemocnice na kraji města. Ostatně i v letošní podzimní nabídce Česká televize raději zčásti spoléhá na osvědčené matadory – tedy Případy 1. oddělení a Četnické humoresky.
Četnické humoresky
Četnické humoresky
82%
Faktem ale zůstává, že i když někteří lidé nad seriály ohrnují nos a tvrdí, že na ně nekoukají, tato díla stále zůstávají primárním zdrojem sledovanosti všech hlavních kanálů a ty největší hity hravě překonají hranici milionu diváků. Trendy se během let ale samozřejmě mění. Zatímco v novém tisíciletí se to hemží převážně kriminálkami a vztahovkami z nejrůznějších prostředí, v minulosti slavily úspěch i výpravné dobové tituly či rodinné a dětské kousky v čele s Arabelou a Létajícím Čestmírem.
Díky streamovacím platformám v současnosti vzniká i dost žánrovek a aktuální nabídka je tedy čím dál pestřejší. V našem tradičním kvízu se ovšem podíváme i do minulosti. Otestujeme vás jak z novodobých hitů, tak klasik, jež jste nejspíš viděli všichni.
Vyzkoušejte si také náš obrázkový kvíz českých komedií, kvíz z filmů Zdeňka Trošky či komedie Jáchyme, hoď ho do stroje!
Zdroj: Kinobox