Populární Stmívání se vrací. Netflix chystá adaptaci podivného knižního pokračování

Populární Stmívání se vrací. Netflix chystá adaptaci podivného knižního pokračování
Stmívání | Summit Entertainment
Na základě čtyřdílné knižní série fantasy romancí pro mládež od Stephenie Meyer vzniklo mezi lety 2008 a 2012 celkem pět filmů, které v kinech navzdory přinejlepším rozpačitým kritickým ohlasům utržily vyšší stovky milionů dolarů (a dohromady téměř tři a čtvrt miliardy). Z Roberta Pattinsona a Kristen Stewart se díky úlohám osudových milenců Edwarda a Belly staly globální hvězdy, jež svůj věhlas poslední dekádu využívají především k natáčení umělecky náročnějších, často až transgresivních podívaných.
Stmívání
Stmívání
  • Disney+
  • iTunes
53%
Nelze tedy úplně počítat s tím, že by se do rolí podivínské dívky a charismatického upíra chtěli vrátit, což ale zřejmě nikomu nevadí. Nový příspěvek do ságy Stmívání totiž bude mít podobu animovaného seriálu, takže trochu jiný hlas méně známého (a levnějšího) dabéra bud pro všechny zúčastněné výhrou.
O co ale přesně jde? Netflix si letos na jaře objednal u televizní sekce společnosti Lionsgate seriálový projekt, jenž by měl zpracovat knihu Stephenie Meyer s názvem Půlnoční slunce (Midnight Sun). Ta vyšla roku 2020 a v českém předkladu o rok později a na rozdíl od dřívějších knih, které na příběh nahlížely převážně z pohledu Belly, se obrací k perspektivě Edwarda. Jeho očima tak nahlédneme na dění prvního snímku (tedy Stmívání).
Kellan Lutz, Nikki Reed, Ashley Greene, Jackson Rathbone, Robert Pattinson
Taylor Lautner
Kristen Stewart
Jamie Campbell Bower, Michael Sheen, Cameron Bright
chlapi-zrejme-doslo-novym-adeptem-na-batmana-je-hvezda-stmivani
Hlavní tvůrkyní seriálové podoby bude Sinead Daly, dosud známá především jako scenáristka spin-offu The Walking Dead s názvem World Beyond, podílela se i na seriálech Vychováni vlky, The Get Down či Jen mi dál lži. Bude mít před sebou jistě velmi složitý úkol – totiž navázat na masivní popularitu značky, jejíž hlavní fandom už poněkud vyrostl a zestárl, přičemž knižní předloha se před pár lety dočkala spíše negativních recenzí.
Zdá se tedy, že jde především o dobře známou snahu vyždímat z populárního (a skomírajícího) brandu více peněz, na Netflixu by však takový přístup (jako už nejednou předtím) mohl fungovat. Právě tam si také můžete momentálně připomenout druhý snímek ze série s podtitulem Nový měsíc, přičemž jeho i jedničku můžete vidět i na platformě Disney+. A než se budete moci podívat na seriálové Stmívání, mrkněte na náš žebříček nejlepších fantasy seriálů na Netflixu.
Zdroje: Deadline, Animation magazine