Hra o trůny je slabý odvar. Prsteny moci vytasí největší seriálovou bitvu, plánovala se rok

Hra o trůny je slabý odvar. Prsteny moci vytasí největší seriálovou bitvu, plánovala se rok
Prsteny moci | Amazon Prime Video
Pomineme-li původní zaujatost vůči projektu, kterým se společnost jednoho z nejbohatších lidí světa Jeffa Bezose pustila do interpretace jednoho z nejváženějších kulturních dědictví minulého století, Prsteny moci úplně neoslnily ani neutrální publikum. Měřítko či špičkové masky se první osmidílné sezóně upřít nedají, ale mnozí tápali nad absencí opravdu pamětihodných sekvencí, jež by obhájily obří půlmiliardový rozpočet (samozřejmě v dolarech). Pro skeptiky bude od 29. srpna vycházet druhá osmidílná várka, která vedle Toma Bombadila (Rory Kinnear) přivede na scénu i dlouho vzývaný spektákl.
Pán prstenů: Prsteny moci
Pán prstenů: Prsteny moci
  • Amazon Prime Video
65%
„Obléhání Eregionu je velkým vyvrcholením druhé série,“ potvrdil Patrick McKay pro GamesRadar+. Začátek elfího odboje vůči Sauronovi, jenž má spadeno na ukuté prsteny moci, se má rozpínat mezi šestou a osmou epizodou, z nichž každá představí odlišnou fázi dlouhodobého konfliktu. „Obléhání se vedou historicky, nikoli přes noc nebo jediný den. Jsou to celé měsíce a přáli jsme si, aby na vás dolehla ta tíha a veškeré vrstvy takové bitvy,“ pokračoval McKay, jenž se tím mimo jiné hodlá vymezit kritizovanému finále Hry o trůny. Obléhání Zimohradu armádou nemrtvých se v ní odbylo, jak dobře víte či tušíte, přes noc. A nebylo toho upřímně moc vidět.
Pán prstenů: Prsteny moci: finální trailer na 2. sérii | Amazon Prime Video
Toho se Prsteny moci, jichž se ujímá ženské režisérské trio Charlotte Brändström (šestá a sedmá epizoda první řady), Sanaa Hamri (Empire) a Louise Hooper (Sandman), pokusí vyvarovat také pečlivějším zaměřením na osobní dramata hrdinů a hrdinek. „Není to jen akce pro akci. „Nejsou to tři epizody plné nepřetržité akce. Je to bitva, která trvá tři epizody, a v ní je obrovské množství emocí. Jsou tam úžasné herecké výkony. Všechny naše dějové linie a postavy se tak nějak spojují," pokračoval McKay.
V centru dění bude Elrond, jehož Gil-galad pošle osvobodit město a který se z diplomata promění v zuřivého válečníka. „Robův výkon je naprosto úchvatný a dojemný, nemůžeme se dočkat, až to lidé uvidí. Je to tedy epické svým rozsahem a vyžadovalo to rok plánování a příprav a mnoho týdnů natáčení. Ale doufáme, že to bude i dost emocionální a v některých chvílích dokonce intimní, když se do toho ponoříte a budete sledovat.“
Velké věci očekávají i někteří herci v čele s představitelem Isildura Maxem Baldrym. „První sezóna byla hodně vysvětlující, museli jsme představit spoustu postav a světů. Ve druhé řadě jsme přímo uprostřed dění. Jsme v centru všeho a vše je v pohybu, v mnoha epizodách je přítomná síla. Je tam bitva, která trvá tři epizody, je to rozsáhlé, energické, plné napětí, a vtáhne vás to na tuto cestu.“ Představitel prince Durina Owain Arthur pro změnu mluví o epičnosti a Sophie Nomvete, která hraje Disu, naskočila z dosud viděného materiálu husí kůže. McKay přitom zdůrazňuje, že každý divák s přehledem o Tolkienem vybudovaném kánonu tuší, že východisko bude tragické.
Pán prstenů: Prsteny moci
Prsteny moci
Prsteny moci
Hra o trůny
Pacifik
Obléhání Eregionu se tak podle všeho zařadí do čela žebříčku nejdražších televizních sekvencí historie, jimž vévodí bitvy bastardů a o Zimohrad ze Hry o trůny či bitva o Peleliu ze seriálu Pacifik.
Prohlédněte si žebříček nejlepších seriálů roku 2024 podle uživatelů a uživatelek Kinoboxu.
Zdroje: GamesRadar+, Esquire