Nejbizarnější fantasy roku? Jeff Goldblum je havajský Zeus, který na lidstvo sesílá apokalypsu

Nejbizarnější fantasy roku? Jeff Goldblum je havajský Zeus, který na lidstvo sesílá apokalypsu
Kaos | Netflix
Neobvyklou hříčku, do níž Goldblum se svým výrazovým rejstříkem přirozeně zapadá, má na svědomí scenáristka populárního netflixovského seriálu The End of the F***ing World Charlie Covell. Britská tvůrkyně má k antické mytologii zajímavý postoj a do současného globálního klimatu ji převádí ještě daleko odvážněji než Percy Jackson. Aristokratické slunečné zázemí bájného božstva zkombinuje s problémy reálného světa včetně přírodních katastrof, z nichž má Zeus dle vlastních slov nejraději požáry.
Kaos
Kaos
  • Netflix
72%
V podání Goldbluma dostaneme částečně sympaťáka, jemuž na hlavě vyraší divné znaménko a začne se obávat apokalypsy, která dle prastaré věštby ukončí jeho olympskou vládu. Paranoidní bůh obrátí svůj zrak na tři smrtelníky, kteří podle něj s proroctvím souvisí. Nežádoucí Diovu pozornost vycítí i lidské trio v čele s Aurorou Perrineau ze seriálu Westworld, která vzdoruje bohům, jimž „jsme všichni u p*dele“. V mytickém pantheonu vedle Dia přebývají také Hera (Janet McTeer), Hádés (David Thewlis, jenž si krále podsvětí zahrál už ve Wonder Woman), Poseidon (Cliff Curtis, který náčelníka vodního kmene ztvárnil v druhém Avatarovi), Medúsa (Debi Mazar), Dionýsos (Nabhaan Rizwan) nebo Orfeus (Killian Scott).
Kaos: 2. teaser trailer | Netflix
To je sebranka, která vedle ironických komentářů může lidstvu pořádně zavařit. Krátká upoutávka ostatně obsahuje i několik znepokojivých či přímo drastických záběrů, žánrové ukotvení seriálu tedy zůstává tajemstvím, podobně jako konkrétní podoba zápletky, již odlišně prezentuje Netflix i produkční společnost Sister, která stojí například za Černobylem. Projekt, který do hlavní role původně vábil Hugh Granta, ale nejlépe obstojí s minimálním předvojem spoilerů.
Čeká nás 480 minut podvratné zábavy s kvalitními herci, přičemž dosavadní propagace naznačuje něco na pomezí Amerických bohů a Utopie. Takový mix na Netflixu ještě nebyl a odhadovat jeho kvality se jeví dost absurdní. Co si myslíte vy?
Zdroj: Film Stories, What's on Netflix
Prohlédněte si žebříček nejlepších seriálů roku 2024 podle uživatelů a uživatelek Kinoboxu.