Liz Taylor se u Simpsonů objevila hned dvakrát. Stárnoucí diva si neodpustila hvězdné manýry

Liz Taylor se u Simpsonů objevila hned dvakrát. Stárnoucí diva si neodpustila hvězdné manýry
Simpsonovi | 20th Century Fox
Výrazné, i když zprvu přece jen skryté dabérské cameo si připsala i Elizabeth Taylor. Tehdy již sedmdesátiletá hollywoodská ikona, známá hlavně díky opulentní Kleopatře a na přelomu 50. a 60. let pravidelně se účastnící oscarových klání, se v seriálu objevila hned dvakrát. Oba výstupy se datují do čtvrté série.
Elizabeth Taylor
Elizabeth Taylor

Herečka, Účinkující

7.5
V závěru této sezóny, konkrétně v epizodě Šáša Krusty je zrušen, dostane pozvánku do Krustyho velké show, což její agent odmítne. Taylor dál nevzrušeně pucuje své Oscary, ale když má o něco později Šášův pořad úspěch, Taylor nespokojeně láteří – a dál čistí svůj diamantový prsten. Herečka si tak na sklonku kariéry stylově udělala legraci ze své celoživotní záliby v luxusních špercích. Zajímavější je však její předchozí cameo, které mělo být tím nejjednodušším nahráváním v dějinách pořadu, narušil ho však nečekaný problém.
V desáté epizodě čtvrté série s názvem Lízino první slovo se celá rodina snaží přimět malou Maggie, aby konečně promluvila. Proto vzpomínají na to, jak se narodila Líza a do té doby privilegovaný Bart se musel smířit s tím, že se pozornost rodičů nyní bude dělit. V samém závěru dílu, aniž by to kdokoli slyšel, Maggie skutečně promluví a řekne jediné slovo: „Tati“ (v originále „Daddy“).
Simpsonovi
Simpsonovi
Simpsonovi
Kleopatra (1963)
Kleopatra (1963)
Na tuto banální úlohu se producentovi Mikeu Reissovi podařilo domluvit právě Taylor, jak ale Reiss vzpomínal ve své knize Springfield Confidential: Jokes, Secrets, and Outright Lies from a Lifetime Writing for The Simpsons z roku 2018, Taylor nehodlala zadání splnit jen tak: „Liz vytvořila největší problém, který jsme do té doby s nějakým hostem měli. Tři stovky lidí se namačkaly do našeho malého studia kvůli nahrání onoho jednoho slova: ‚Tati‘. Museli jsme to ale nahrávat šestkrát, protože (jak si dokážete představit), pořád to říkala příliš sexy způsobem. Museli jsme jí připomínat, že to říká děťátko svému otci a nesnaží se ho sbalit.“
Zdá se však, že Taylor celou situaci velmi dobře chápala a potíže přidělávala záměrně. Poté, co se ono slovo konečně podařilo nahrát, řekla prý Maggiiným něžným hlasem i nějakou peprnou nadávku a následně flirtovala s animátorem Davidem Silvermanem. Ani po sedmdesátce tedy prominentní hollywoodská diva neztratila nic ze svého elánu a chovala se právě tak, jak se od jedné z nejslavnějších tváří historie Hollywoodu čekalo.
Simpsonovi
Simpsonovi
  • Disney+
  • O2 TV
89%
Obě zmíněné a samozřejmě i všechny další epizody seriálu Simpsonovi si můžete přehrát na platformě Disney+. Podívejte se také na náš žebříček nejlepších animovaných seriálů všech dob.
Zdroje: SlashFilm, Reiss, M.: Springfield Confidential