Bradavice jsou v dobrých rukách. Nového Harryho Pottera se chopí tvůrci nejlepšího seriálu dekády

Bradavice jsou v dobrých rukách. Nového Harryho Pottera se chopí tvůrci nejlepšího seriálu dekády
Harry Potter a Kámen mudrců | Warner Bros.
Gardiner se jako scenáristka podílela také na seriálech Jeho temné esence či Medicejové, hvězdu svého oboru z ní nicméně učinil až fenomenální Boj o moc. Satirický i tragický seriál ze zákulisí jedné z nejmajetnějších a nejvlivnějších amerických rodin si udržel nebývalou kvalitu po celé čtyři série a tvoří možná nejvýraznější ozvěnu zlaté éry televize. Lví podíl na tom měl také Mylod, jenž v průběhu režíroval šestnáct dílů včetně těch vůbec nejzásadnějších. Jím orchestrovaná Connorova svatba dokonce spadá k nejlépe hodnoceným televizním epizodám historie. Mimoto natočil šest dílů Hry o trůny v rozmezí páté až sedmé série a rozruch vzbudil také celovečerní hříčkou s Ralphem Fiennesem Menu. Aktuálně pracuje na druhé sezóně obřího hitu The Last of Us.
Mark Mylod
Mark Mylod

Režisér

7.9
Potterovský seriál, kterým Warneři hodlají oprášit a revitalizovat filmovou sérii ukončenou před třinácti lety, bude spadat mezi originály HBO. Premiéry se tudíž dočká na kabelovce a posléze i na streamovací službě Max. Mnohými proklínaný projekt, který by v kdejakém soukromém slovníku doprovázel pojem „zbytečnost“, má být věrnou adaptací stěžejního díla J. K. Rowling o čarodějovi s jizvou ve tvaru blesku. Těšit se dle oficiálních prohlášení můžeme na fantastické detaily a nově obsazené postavy včetně Harryho, Rona a Hermiony, jež nostalgické publikum těžko oddělí od původních představitelů Daniela Radcliffa, Ruperta Grinta a Emmy Watson.
Casting ikonických rolí teprve přijde na řadu, premiéru první série by šéf Warner Bros. Discovery David Zaslav rád viděl už roku 2026. Výrobu zjevně nijak nenaruší aktivní producentské zapojení Rowling, kterou část společnosti pranýřuje za opoziční názory ohledně transgender komunity. To produkci údajně nezajímá a hodlá se soustředit výhradně na to, co talentovaný tým předvede před kamerami.
Boj o moc
Boj o moc
Harry Potter a Kámen mudrců
Harry Potter a Princ dvojí krve
Fantastická zvířata: Brumbálova tajemství (2022)
V zádech má silný popkulturní odkaz nejen knižní série, nýbrž i osmi filmových zpracování, na nichž se rovněž podíleli přední světoví filmaři. Harry Potter zůstává opečovávaným drahokamem, přestože následná série Fantastická zvířata z pera Rowling ztrácela na prestiži a její závěrečná část Brumbálova tajemství už vyloženě propadla. Seriál však bezpochyby oživí zájem srovnatelný s podobně diskutabilními Prsteny moci od Amazonu, na nichž také spolupracují některá známá jména. Čerstvě ohlášené tvůrčí duo nikoho nenaštve, na vášnivější dohady si musíme počkat až po zveřejněném castingu, který několika dospívajícím hercům a herečkám opět změní život.
Podívejte se na žebříček nejlepších fantasy seriálů podle Kinoboxu.
Zdroj: The Hollywood Reporter