Thor 2 se potýká s problémy, odešla mu režisérka Patty Jenkins

Thor 2 se potýká s problémy, odešla mu režisérka Patty Jenkins
Za prvé proto, že podobné velkorozpočtové akčňáky zpravidla nejsou svěřovány režisérkám (on jich taky Hollywood moc nemá) a za druhé z toho důvodu, že se Jenkins kdysi propálila žánrově naprosto odlišnou Zrůdou (2003) s Charlize Theron (ano, myslíme ten film, kde hrdinka vypadá, jako kdyby prošla traktem). Podobný experiment však proběhl již v případě jedničky, kdy byl angažován milovník Williama Shakespeara Kenneth Branagh a studiu se volba vyplatila.
S podobně žánrově netypickou volbou přirozeně roste riziko, že bude chtít režisér do projektu dostat to, o čem zpravidla točí. Nebo zkrátka bude chtít více cílit na příběh, nežli na „hrdina musí naběhnout na ulici a pak hodně bum, prásk, ratata, auta ve vzduchu, mutanti, vesmír a tak podobně“. Viz ilustrační video:
Jenkins se bohužel se studiem na podobě Thora 2 (2013) neshodla a tak po třech měsících od projektu dobrovolně odstupuje. Vzhledem k tomu, že mají v Marvelu pevný plán ohledně toho, kdy jim jaký hrdina půjde do kin, musí teď studio urychlit nalezení náhrady. Premiéra má být 15. listopadu 2013.
UPDATE: Podle serveru Deadline je prý vyřešeno. Režii Thora 2 dle všeho vzal Alan Taylor, který se před nedávnem podílel na režii populárního "žánrově spřízněného" seriálu Hra o trůny (2011). Nu, to by šlo...
Víte že?...
... si Stan Lee (autor comicsu, kdyby někdo neveděl) vždy chtěl zahrát Odina? S obsazením a výkonem Anthonyho Hopkinse byl nicméně spokojený.