Další Vetřelec je po triumfálním úspěchu Romula na cestě. Vrátit se mají dvě milované postavy

Další Vetřelec je po triumfálním úspěchu Romula na cestě. Vrátit se mají dvě milované postavy
Vetřelec: Romulus | 20th Century Studios
Ten starý známý Vetřelec, jehož by Ridley Scott nepoužíval jako záminku k drzému filosofování v prequelech Prometheus a Covenant, tu v rámci hlavní filmové franšízy nebyl od roku 1997. Tehdejší Vzkříšení, v němž se zjevně nadobro rozloučila Ripleyová s tváří Sigourney Weaver, udělalo za slavnou tetralogií trochu rozpačitou tečku. Po víc jak čtvrtstoletí a dvou tupých nesouvisejících střetech s Predátorem dostal šanci ke starosvětskému sci-fi hororu s dominantní survival linií Alvarez, zajetý producent a hororový režisér Lesního ducha a Smrti ve tmě.
Vetřelec: Romulus
Vetřelec: Romulus
  • Google Play
  • iTunes
  • Rakuten
  • +1
77%
Vetřelec: Romulus větší část nostalgického publika potěšil úzkým napojením na nejoblíbenější úvodní díly a mladší obecenstvo bezpečně uzemnil silnými hororovými momenty, jimž vyjma pár zaměnitelných vedlejšáků vystavil i dvě sympatické postavy směřující za lepším životem na vzdálenou slunečnou planetu. Příběh Rain (Spaeny) a jejího ochranářského androida Andyho (Jonsson), kteří na ztroskotané výzkumné lodi čelí hrůzným xenomorphům i facehuggerům kladoucím nestvůrná embrya, se ukázal být relativně nosným i pro další objevování vrstevnatého světa budoucnosti, v níž společnost Weyland dobývá daleký vesmír a neuvážlivě si hraje na boha.
Film přišel zhruba na 80 milionů dolarů a vydělal dost na to, aby se dalo mluvit o značném úspěchu. Třeba i s přihlédnutím k tomu, že z imaxových kinosálů si Romulus odnesl 40 milionů a stal se vůbec nejvýdělečnějším hororem uváděným v tomto nejhonosnějším formátu. Asbell tudíž entuziasticky vyklopil, že tvůrci mají v hrsti několik skvělých nápadů pro další díl, který určitě vznikne. Alvarez sice ještě neuzavřel smlouvu, což má být ale jen brzkou formalitou. S návratem počítají i Spaeny s Jonssonem, jejichž vztah zajistí důležitý emoční oblouk.
Vetřelec: Romulus
Vetřelec: Romulus
Alien Romulus
Vetřelec: Romulus
Vetřelec: Romulus
„Pracujeme teď na nápadu na pokračování. Ještě nemáme uzavřenou smlouvu s Fedem, ale chystáme se to udělat, a on má nápad, na němž pracujeme. Dva přeživší, Rain a Andy, které hrají Cailee Spaeny a David Johnson, byli opravdu výraznými postavami ve filmu. A tak si vždycky říkám: ‚Wow, kam by lidé chtěli vidět jejich příběh směřovat?' Víme, že tam budou vetřelci. Víme, že tam budou skvělé hororové scény. Ale oba dva jsem si zamiloval a chci vidět, kam jejich příběh povede,“ sdělil producent.
Potvrdilo se tak Alvarezovo ujištění, že se scenáristou Rodem Sayaguesem už promýšlí zápletky pro dalšího Vetřelce. Zároveň se dušoval, že opravdu nezamýšlí vytvořit bleskový produkt pro peníze. Romulus se nicméně osvědčil velmi rychle, a to jej teprve čeká streamovací premiéra na Disney+ nebo cesta na domácí nosiče, kam poputuje i v limitované VHS edici. Sám Ridley Scott, režisér původního Vetřelce, byl s novým přírůstkem nadmíru spokojený a nezastíral, že mladší kolega z Uruguaye může franšízu spravovat ještě nějakou dobu. Vše tomu momentálně nasvědčuje.
Prohlédněte si žebříček nejlepších filmů roku 2024 podle uživatelů a uživatelek Kinoboxu.
Zdroje: Movieweb, The Hollywood Reporter