Z Hugha Granta jde strach. V traileru na hororovou novinku vyděsí i své největší fanynky

Z Hugha Granta jde strach. V traileru na hororovou novinku vyděsí i své největší fanynky
Heretic | A24
Vstupovat k cizím lidem do domu se nevyplácí. O pravdivosti této logické poučky se v hororové novince přesvědčí dvě mladé mormonky šířící svou víru, jež pozve do svého příbytku na první pohled milý pan Reed s tváří britské hvězdy. Za zavřenými dveřmi ovšem po zdvořilostních formalitách čeká na nebohé hrdinky zvrácená psychologická hra, která otestuje jejich víru a touhu přežít. Jeho dům se promění dle všeho v obří past plnou překážek a Reedovo psychické trýznění se transformuje v boj o holý život.
Heretic: 2. trailer | A24
Již předchozí trailery dokázaly zaujmout nejen mrazivým Grantem, ale také zúzkostňující atmosférou. Ta je ve finální upoutávce snad ještě tísnivější a klaustrofobičtější, jelikož prodává prostředí záhadného temného baráku a jeho tajemných místností naplno. Čím dál více se ukazuje, že bychom zde nemuseli dostat jen herecký koncert ústředního záporáka, ale také správně komorní a mrazivou hru kočky s myší, v níž nás navíc čekají scenáristické hrátky s motivy víry či moci a navrch i pár zvratů.
To potvrzují i první recenze, které zní velmi nadějně. Na kritickém webu Rotten Tomatoes aktuálně naleznete 92 % pozitivních recenzí se solidním ratingem 6,8. To sice neslibuje úplně dokonalou hororovou podívanou, ale velmi zábavnou, svěží a drásavou jízdu ano. Nejvíce se ale samozřejmě opěvuje výkon Hugha Granta v dle všeho nejděsivější roli jeho kariéry. Z jeho úsměvu bude mít údajně divák husí kůži, navíc ovšem nezapomněl svou postavu obohatit špetkou ironického humoru či cynismu.
Heretic
Heretic
AI
75%
Režijní duo Scott Beck a Bryan Woods by si tak mohlo napravit reputaci po sci-fi propadáku 65 a navázat spíš na úspěch svého scénáře k Tichému místu. Snad tedy nebude příběh přehnaně překombinovaný a autorům se psychologická hra o třech účastnících, které se vedle Granta zúčastní také herečky Chloe East (Fabelmanovi) a Sophie Thatcher (Kostlivec), nerozpadne pod rukama. Výsledek budeme moci v českých kinech zhlédnout od 21. listopadu.
Podívejte se také na žebříček nejlepších hororů podle databáze Kinoboxu.
Zdroj: A24