Hugh Grant v nejděsivější roli kariéry. V traileru na tísnivý horor z něj jde husí kůže

Hugh Grant v nejděsivější roli kariéry. V traileru na tísnivý horor z něj jde husí kůže
Heretic | A24
Objeví se totiž v novém hororu Heretic, v němž ztvární člověka, v jehož domě byste se fakt ocitnout nechtěli. V novince si zahraje na první pohled vlídného muže, jenž do svého obydlí pozve dvě mladé dívky šířící mormonskou víru. Jenže těm brzy dojde, že z těchto dveří už možná nevyjdou živé. Tajemný věznitel je sice dle všeho nehodlá mučit fyzicky, psychické trýznění ale bude podle všeho podobně bolestivé. Připraví si totiž pro ně úkoly a otázky, které otestují jejich víru, nebudou pro ně dvakrát příjemné a možná při nich zažijí i nečekaný zázrak.
Heretic
Heretic
Co všechno si máme pod těmito slovy hlavního záporáka z traileru představit, zatím není jasné. Upoutávka totiž nejen, že hezky prodává mrazivou a klaustrofobickou hororovou atmosféru, ale navíc si skvěle hraje s tajemstvím okolo toho, co je postava s tváří Hugh Granta vlastně zač a jaká překvapení ve svém domě skrývá. Poslední záběr je pak nejen výtečným vizuálním nápadem, ale vyvolává také řadu otázek.
Trailer tak vyvolává správně nepříjemné hororové mrazení a Hugh Grant si s chladným a slizkým hlasem vychutnává každou repliku. Už teď je prakticky jasné, že on bude hlavním tahounem snímku, který může jak pořádně vyděsit, tak po slibné ukázce samozřejmě i zklamat. Jména režisérů pak nebudí bohužel pozitivní dojmy. Duo Scott Beck a Bryan Woods sice stojí za scénářem hororového hitu Tiché místo, zároveň ale má na kontě taky obří sci-fi propadák 65 s Adamem Driverem, který se opravdu moc nepovedl.
Heretic: trailer | A24
Divákovi tedy nezbývá nic jiného než doufat, že tentokrát si přichystali pro diváka mnohem chytřejší scénář a naučili se pracovat s atmosférou. Naději k tomu dává záštita prestižního studia A24, jež si své projekty pečlivě vybírá a vyloženě podprůměrný kousek v této stáji nenajdete. Snad se na tomto statusu ještě dlouho nic nezmění.
Podívejte se na žebříček nejlepších hororů podle databáze Kinoboxu.
Zdroj: Variety, A24