Kinovýhled: Poblázní vás druhý Joker, Jiný člověk i výjimečný český dokument

Kinovýhled: Poblázní vás druhý Joker, Jiný člověk i výjimečný český dokument
Newsletter 3.10. | Kinobox
Joker: Folie à Deux
Joker: Folie à Deux
60%
Po pěti letech přichází pokračování filmu Joker, které podle slov režiséra Todda Phillipse původně vůbec nemělo vzniknout. Ve filmu Joker: Folie à Deux tvůrci radikálně proměnili svůj přístup. Namísto odkazování k filmografii Martina Scorseseho tentokrát adaptují a nečekaně propojují různé žánrové rámce: muzikál, soudní drama i temnou romanci. Vyšel jejich experiment? Přesvědčit se můžete už dnes. Na plátnech vás bude čekat rachitický Joaquin Phoenix a Lady Gaga jako Harley Quinn.
Joker: Folie à Deux: film o filmu | Vertical Entertainment

Ještě nejsem, kým chci být
Ještě nejsem, kým chci být
79%
Nejočekávanějším českým filmem tohoto týdne je dokument Ještě nejsem, kým chci být, který sklidil nadšené reakce v Karlových Varech, na Letní filmové škole a vyprodal také několik předpremiér v Praze. Režisérka Klára Tasovská a střihač Alexander Kashcheev v něm rekapitulují život fotografky Libuše Jarcovjákové tím nejosobnějším možným způsobem – prostřednictvím jejích vlastních fotografií. Devadesátiminutovou procházku dynamicky rozpohybovanou fotogalerií doplňují úryvky z deníků ústřední aktérky.
Ještě nejsem, kým chci být: trailer | Aerofilms

Jiný člověk
Jiný člověk
72%
Ověnčen nadšenými reakcemi z festivalu v Karlových Varech míří do českých kin také snímek Jiný člověk. Hlavní hrdina filmu Edward trpí vážným genetickým onemocněním, které deformuje jeho tělo mnohačetnými nádorovými lézemi. Jak změní jeho život fantastická léčebná kúra? V hlavních rolích extrémně černé komedie Aarona Schimberga excelují Sebastian Stan, oceněný za svůj výkon Stříbrným medvědem, Renate Reinsve (známá z filmu Nejhorší člověk na světě) a skutečně postižený Adam Pearson.
Jiný člověk: trailer | A24

Velký pán
Velký pán
AI
62%
Kromě výše vypsaných dospěláckých filmů do kin vstupují také dva animáky určené i těm nejmenším. Loutkovým filmem Velký Pán se režisér, scenárista a animátor Radek Beran vrací k příběhu o Malém Pánovi, který začal vyprávět před devíti lety. Hlavní hrdina bude tentokrát čelit podivným Jeleňákův, doktoru Zetkovi a jeho zákeřným technologiím.
Velký Pán: trailer | Bontonfilm

Buffalo Kids
Buffalo Kids
69%
Španělské, počítačem animované Buffalo Kids vypráví o dvojici irských sirotků, která musí přejít celou Ameriku, aby se dostala za strýčkem do Kalifornie. Najdou svůj vysněný život?
Buffalo Kids: trailer | Bohemia Motion Pictures

Tancem ke kořenům
Tancem ke kořenům
AI
51%
Do českých kin tento týden vstupuje také další – letos už třetí – film režisérky Evy Toulové. Svým Tancem ke kořenům nás zve na Mezinárodní folklórní festival v Červeném Kostelci a představí nám smysl lidových tradic z různých koutů země.
Tancem ke kořenům: trailer | Copperfilm

Caligula: The Ultimate Cut
Caligula: The Ultimate Cut
64%
Kromě premiér se můžete vydat také na novou verzi filmu Caligula, zrekonstruovanou podle původních záměrů jeho autorů. S původním kontroverzním filmem, který se nebál zamířit také do vod pornografie, toho má údajně společného pramálo!
Caligula: The Ultimate Cut: trailer | Film Europe
Podívejte se na všechny filmy, které aktuálně vstupují do českých kin.
Zdroj: Unie filmových distributorů, Kinobox