Oscarový Chlast se dočká české verze. Pod parou skončí místo Mikkelsena Vagnerová

Oscarový Chlast se dočká české verze. Pod parou skončí místo Mikkelsena Vagnerová
Pod parou - z natáčení | CinemArt
Příběh se bude soustředit na Martinu a její tři kamarádky, které učí na střední škole. Podobně jako parta přátel kolem Madse Mikkelsena se i ony rozhodnou v praxi otestovat (ve skutečnosti značně dezinterpretovanou) hypotézu norského psychiatra Finna Skårderuda, že lidský organismus nejlépe funguje s půl promile alkoholu v krvi. Jak víme z dánského originálu, udržet si však tuto „lehkou hladinku“ není nic jednoduchého. Propad do závislosti je tudíž nasnadě.
Chlast
Chlast
  • iTunes
  • Edison
82%
Dánský snímek, který v roce 2021 vyhrál Oscara za nejlepší cizojazyčný film, se rozhodl adaptovat zkušený producent Rudolf Biermann (Masaryk, Účastníci zájezdu, Román pro ženy), který už potřetí usedne i na režisérskou stoličku. Zpracoval totiž letošní retro kriminálku Válka policajtů a před čtyřmi roky se podílel i na thrilleru Sviňa Mariany Čengel Solčanské. V tomto případě spolupracoval se scenáristou Romanem Olekšákem (dosud spojeným se seriálovou tvorbou) a dramaturgem Petrem Kolečkem.
Čtveřici navátých učitelek ztvární Hana Vagnerová, Alžbeta Ferencová, Judit Pecháček a Zuzana Bydžovská, v dalších rolích se objeví třeba Jiří Havelka, Martin Myšička, Petr Čtvrtníček, Leoš Noha či Alexandr Bárta. Tvůrci hlásají, že složení štábu je důsledně česko-slovenské, mělo by se tak jednat o atraktivní titul pro trhy obou zemí.
Pod parou
Pod parou
Pod parou
Pod parou
Pod parou
Vyjma klíčové proměny hlavních postav z mužů na ženy není o příběhu nic jasné, snad se ale výhledově dočkáme traileru, který by mohl nějaké změny oproti originálu naznačit. Zatím to tedy vypadá na komerčně smysluplný koncept, jenž by mohl v českých i slovenských kinech bodovat.
Podívejte se také na náš žebříček nejlepších českých komedií poslední dekády.
Zdroj: CinemArt