Vánoční hit, nebo průšvih? Záchrana Santa Clause v Red One s The Rockem má stále stejný problém

Vánoční hit, nebo průšvih? Záchrana Santa Clause v Red One s The Rockem má stále stejný problém
Red One | Vertical Entertainment
Rozpočet vánoční taškařice se totiž vyšplhal někam k 250 milionům dolarů, což je samo o sobě ohromné (ačkoli už ne ojedinělé) číslo. Navíc až o 50 milionů prý navýšilo budget neprofesionální chování Dwayna „The Rocka“ Johnsona, který na plac dorážel zásadně s mnohahodinovým zpožděním a celkově produkci házel až nepochopitelné klacky pod nohy.
Red One: 2. trailer | Vertical Entertainment
Pod režií je podepsán Jake Kasdan, známý hlavně díky dvojici nových dobrodružných komedií ze světa Jumanji (z let 2017 a 2019), scénář napsal spoluautor několika dílů série Rychle a zběsile Chris Morgan. Z této sestavy je zřejmé, že základní ingredience pro slušnou podívanou na pomezí akce, komedie a dobrodružného snímku tu jsou a leckoho jistě potěší i fakt, že se snímek ještě před uvedením na platformě Amazon Prime Video, kam dílo původně mířilo, objeví i na velkých plátnech. Rozporuplné informace ohledně produkce však velké naděje přece jen nevzbuzují.
Příběh odlehčeného akčňáku Red One stojí na unesení Santa Clause (J. K. Simmons), kvůli čemuž musejí spojit síly velitel ochranky Severního pólu (Johnson) a elitní lovec lidí s nevalnou pověstí (Chris Evans). Během mise za záchranou ikony Vánoc musejí překonat nástrahy z reálného i fantaskního světa, což zní jako velmi lákavý námět, který dává dostatek prostoru k řádění s pohádkovými či mytologickými bytostmi.
Red One
Red One
AI
67%
První trailer před dvěma měsíci lákal na množství střídajících se prostředí, zabijácké sněhuláky či cool hlášky, jež se však spíše míjely účinkem. Nová, tříminutová ukázka představuje spoustu nových záběrů, o něco více sází na vánoční atmosféru a lépe představuje nápadité použití technologických vychytávek. Stále však nelze říct, že by přesvědčovala o nějakých závratných kvalitách výsledku a víc než co jiného působí jako streamovací spotřebka. Obstojné žánrové zábavy bychom se však dočkat rozhodně mohli.
Akční komedie Red One přijde do našich kin 7. listopadu. Podívejte se také na náš žebříček nejlepších vánočních filmů.
Zdroje: Amazon, Collider, ScreenRant, The Wrap