Constantine 2 má hotový scénář. Vzniku vymodlené dvojky už snad nic nestojí v cestě

Constantine 2 má hotový scénář. Vzniku vymodlené dvojky už snad nic nestojí v cestě
Constantine | Warner Bros.
O dvojce Constantina jsme vás naposledy informovali v říjnu, tedy takřka před rokem. Tehdy jsme měli dobrou a špatnou zprávu. Tou pozitivní bylo, že všichni důležití hráči nás skálopevně ujišťovali, že snímek rozhodně vznikne. Tím myslíme režiséra Francise Lawrence a především Keanu Reevese.
Constantine
Constantine
  • Google Play
  • iTunes
81%
Tou negativní bylo, že nejenže neexistoval scénář, tvůrci dokonce přiznávali, že nemají ani námět. Věděli, že chtějí natočit temnější a ostřejší film, než byl ten z roku 2005, což jim posun vkusu v postnolanovském světě konečně umožňuje. Jenže o čem by takový druhý Constantine mohl být?
dc-opet-zautoci-na-televizni-obrazovky-tentokrat-s-johnem-constantinem
Constantine
constantine-se-vrati-nostalgicky-cyklus-uprel-zrak-na-zapadly-film-s-keanu-reevesem-a-rozhodl-se-mu-dat-druhou-sanci
Tilda Swinton
Shia LaBeouf, Rachel Weisz, Keanu Reeves
Rok se s rokem sešel a štáb učinil v tomto ohledu zásadní pokrok. Producent Lorenzo di Bonaventura prozradil dotíravým reportérům webu Comicbook.com na premiéře nových animovaných Transformerů, že už má v mailu od Lawrence hotový scénář druhého Constantina, na němž se právě dělají poslední úpravy, a bojí se ho otevřít. „Mám strach. Tak moc chci, aby to bylo skvělé, že jsem se ještě nepřinutil o tom přesvědčit.“ To je samozřejmě poetický způsob, jakým producent řekl: „Neměl jsem zatím čas se tomu věnovat, vidíte, že mám jinou práci.“
Keanu Reeves slaví 60 let. Připomeňte si nejlepší role kdysi vysmívaného, dnes milovaného herce
Téma2. 9. 2024
Keanu Reeves slaví 60 let. Připomeňte si nejlepší role kdysi vysmívaného, dnes milovaného herce
Už v minulosti di Bonaventura bez vytáček přiznával, že ohledně Constantina nepatří k oněm aktivním producentům, co přikládají ruce k dílu, má proto jen velmi strohé informace. Je tedy trochu ironické, že právě od něj se dozvídáme o tomhle zásadním posunu. Je to na každý pád velmi dobrá zpráva, konečně nějaký hmatatelný důkaz, že projekt je opravdu v pohybu nad rámec slibů a spekulací. Do kin samozřejmě vede ještě dlouhá cesta, ale jeho vznik nejspíš už můžeme považovat za víc než jen možný.
Ačkoliv první Constantine není zdaleka dokonalý film, za jeho gurmánské uležení může víc než jen nostalgie. Jedná se navíc o typ projektu, který by se mohl vymezit vůči většině marveláckých a DC komiksů, k nimž má šanci nabídnout příjemnou alternativu. Takže sem s ním!
Podívejte se na žebříček nejlepších komiksových filmů podle Kinoboxu.
Zdroj: Comicbook.com